Beşiktaş'tan büyük sürpriz: Beşiktaş Token geliyor!

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un ardından Beşiktaş da kripto para piyasasına girmeye hazırlanıyor. Siyah beyazlı takımın 600 milyon TL'lik Beşiktaş Token satışı için kripto para borsası Kointra ile anlaşma imzaladığı öğrenildi.

Beşiktaş'tan büyük sürpriz: Beşiktaş Token geliyor!

Geride bıraktığımız aylarda Fenerbahçe, kripto para borsası Paribu'yla anlaşarak kripto para piyasasına giriş yapmıştı. Futbol camiasının kripto para piyasasına girişi devam ediyor. Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş da 600 milyon TL'lik Beşiktaş Token satışı için kripto para borsası Kointra ile anlaştı.

Beşiktaş Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada token projesinden de söz etti:

”Beşiktaş, token projesinde yer alacak. Şeffaf bir hazırlık süreci geçiriyoruz. Tüm yatırımcılara buyrun gelin, Beşiktaş’ı birlikte inşa edelim diyeceğiz.”

Beşiktaş'ın 600 milyon liralık token satışı için Kointra ile anlaştığı belirtilirken, 200 milyon 1903 adet Beşiktaş Token'ın satışa sunulacağı öğrenildi. Bu satıştan 600 TL hasılat bekleniyor. Bu hasılatın yüzde 75'inin de Beşiktaş'a kalacağı ifade ediliyor. Bu anlaşmayla futbol dünyasında rekabet halinde olan pek çok takım artık kripto para piyasasında da rekabet edecek.

Sözleşmeye göre özellikle son günlerde popüler olan ön satış, Beşiktaş Token için de geçerli olacak. Beşiktaş Token almak isteyen yatırımcılar, öncelikle açıklanacak olan ön satışa katılacaklar. Ön satışın üzerinden belli bir süre geçince token borsada listelenecek. Ön satışa sunulacak olan Beşiktaş 1903 Token miktarı da 200 milyon 1903 adetle sınırlı olacak.

Satışa sunulan tokenlara sahip olan taraftarlar, diğer takım taraftarları gibi farklı ayrıcalıklara sahip olabilir. Hali hazırda Beşiktaş 1903 Token'ın ön satış fiyatı ya da borsada listelenme fiyatı hakkında bir bilgilendirme yapılmadı. Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.

Bazı kaynaklarca resmi imzaların atılmadığı da iddia ediliyor. Beşiktaş'ın token arzı için çalışma yürütüldüğü fakat henüz atılmış resmi bir imza olmadığını da iddialar arasında yer alıyor. Beşiktaş'ın taraftar tokenı çıkarmak için Bitci.com ile anlaşabileceği ve bu anlaşmayla ortaya çıkacak token arzından kasasına 50 milyon dolar koymayı amaçladığı da ayrıca öne sürülen iddialardan biri.

Etiketler