Barcelana NFT koleksiyonunu çıkartıyor!

Dünyaca ünlü spor kulübü Barcelona, Sotheby's müzayedesinde NFT koleksiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Barcelona hatıralarını NFT koleksiyonu haline getirilmesi ile birlikte hedeflenen amaç üst düzey bir sanat eseri oluşturulması.

Barcelana NFT koleksiyonunu çıkartıyor!

Dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan FC Barcelona, ​​benzersiz bir Sotheby's müzayedesi ile NFT alanına giriyor. “Bir Yolda, Ölümsüz” kulüp tarihindeki ilk NFT'dir. BCN Visuals ile işbirliği içinde ve “The World of Johan Cruyff”un katılımıyla çalışan fantastik görsel-işitsel sanat eseri, efsanevi futbolcu Johan Cruyff'un 1973'teki ikonik uçan tekme ve golünü kutluyor.

29 Temmuz'da Sotheby's New York müzayede evinde canlı bir müzayede var. “Bir Yolda, Ölümsüz” NFT, paha biçilmez bir fayda ile birlikte gelir ve artık Sotheby'nin web sitesinde mevcut halde. Ayrıca çevrimiçi ilk teklif şuanda 32.000 dolar.

Barcelona NFT

Barcelona NFT artık bir sanat eseri

Görsel-işitsel dijital sanat eseri NFT, 40 saniyelik bir filmdir ve bunun yanında ek dört NFT görüntüsü vardır. Film, 30 kişilik bir orkestra tarafından çalınan orijinal bir film müziğine sahip ve Camp Nou stadyumundan ve FC Barcelona'nın sadık destekçilerinden gelen gerçek gürültüyü içeriyor.

FC Barcelona NFT, Hollywood'dan yüksek kaliteli bir ekibin tasarımını içerir. Ekip, bilgisayar grafikleri (CG) ve görsel efektler (VFX) sanatçılarında 40'tan fazla uzmandan oluşur. Ayrıca, bu olağanüstü sanat eserinin tamamlanması 10.000 saatin üzerinde üretildi. 

Futbolcu Johan Cruyff'un oğlu Jordi Cruyff proje hakkında şunları söyledi: “NFT Bir Şekilde Immortal sonsuza kadar babamın mirasına bağlı kalacak. FC Barcelona'daki en güzel hedeflerinden birinin, bu eşsiz dijital sanat eserini yaratmak için ilham kaynağı olduğunu görmek onu büyülerdi."

Barcelona Web3 dünyasına giriş yapıyor

Johan Cruyff'un ilk hedefi olan yeni koleksiyon, kulübün teknolojiyi benimseme ve yeniliği benimseme konusundaki açık stratejik taahhüdünün bir parçası. Dahası, kulüp hem genç hem de yaşlı hayran kitlesini eğitmek ve onlara ilham vermek istiyor.

FC Barcelona Başkanı Joan Laporta, “Sosyal ağlarda 400 milyondan fazla takipçisi olan Barça, taraftarlarımızla bağlantı kurmak için sürekli yeni yollar açıyor. Ayrıca Kulüplerin yeni NFT stratejisiyle benzersiz bir fırsat bulduğumuza inanıyoruz. Barça markasını büyütmeye ve sağlamlaştırmaya devam edeceğiz.

Barcelona NFT yardımcı programa dahil edilecek

Bu etkileyici NFT'yi kazanacak kadar şanslıysanız, akıllara durgunluk veren bazı avantajlar var. İlk olarak, otomatik olarak Barça Dijital Elçisi olacaksınız. Bu rolde, bazı olağanüstü futbol anlarını deneyimleyebilme hakkına sahip olunabilecek.

Kazanan, tanışma ve selamlamalara, dünyaca ünlü eğitim akademisi La Masia'ya ziyaretlere ve konukseverlik haklarına katılacak. Ancak, hepsi bu değil. En şaşırtıcı fayda, Spotify Camp Nou'da oynama ve ayrıca resmi bir top devir tesliminde yer alma hakkıdır. Stadyum, futbolseverlerin ziyaret etmeyi ve oynamayı hayal ettiği futbolun en sevilen alanlarından biridir.

Cem Arslan/BirBorsa

Etiketler
NFT