Bakan’dan müjde: İhtiyaç sahibi olmanız şart değil! Her ay 3336 TL maaş alabilirsiniz!

Devlet tarafından verilen desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Bir müjde daha verildi. Her ay 3336 TL alabilirsiniz.

Bakan’dan müjde: İhtiyaç sahibi olmanız şart değil! Her ay 3336 TL maaş alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ister ihtiyaç sahibi olsun ister olmasın herkese her ay 3336 TL maaş veriliyor. Verilen maaşla ilgili detaylar belli oldu. Evinde bakıma muhtaç olan hasta ya da engelli yakınına bakan kişilere her ay maaş ödemesi yapılıyor. Yapılan maaş ödemesinde en önemli detay gelir ve engellilik durumu olmaktadır. Son açıklama bakandan geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından her ay yapılan açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine destek vermek amacıyla her ay maaş ödemesi yapılmaktadır. Her ay verilen bakım aylığı bu ay da hesaplara yatırıldı. Toplamda 1 milyar 867 milyon TL evde bakım maaşı ödemeleri kişilerin hesaplarına yatırıldı. Sosyal devlet kapsamında aile birliğine önem verdiklerini belirten Derya Yanık tarafından engelli ve bakıma muhtaç olan kişilerin ailelerine destek verilmektedir. 2006 yılından itibaren verilen evde bakım desteği bakıma ihtiyacı olan ya da ağır engelli olan vatandaşlara verilen destektir.

3336 TL hesaplara yatırıldı!

Evde bakım maaşı

Evde çalışacak durumu olmayan veya ağır engelli olan vatandaşların bakımını üstlenen kişilere her ay maaş niteliğinde ödenen evde bakım aylığı ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklama yaptı. Derya Yanık tarafından yapılan açıklama kapsamında:

“Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek verebilmek için bu ay toplamda 1 milyar 867 milyon TL evde bakım maaşları hesaplara yatırılmaya başlandı. Bu ay 559 bin kişi evde bakım ödemesinden faydalanmaktadır. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlara da hayırlı olmasını diliyoruz. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimizi insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütmeye devam ediyoruz” denildi.

Evde bakım maaşı nedir?

Her ay evinde bakıma muhtaç olan hasta, engelli veya yaşlı vatandaşlara verilen bakım maaşı ödemeleri devlet tarafından yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilerek takip edilen bu maaş her ayın belirli günlerinde hesaplara yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı alabilmek için bakımını üstlenilen kişinin ağır engelli raporu olması, hastalığı sebebiyle tuvalet, beslenme ve giyim gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor olması şarttır.

Evde bakım maaşı alabilmek için bazı belgelerin eksiksiz tamamlanması gerekmektedir. Bu belgeler arasında:

Bakıma muhtaç olan kişinin ve bakıcının kimlik fotokopisi,

Tam teşekküllü devlet hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu,

Evde bakıma muhtaç olan kişinin iki tane vesikalık resmi,

Evde bakıma muhtaç olan kişinin eğer varsa vasi atanması için mahkeme raporu olması şarttır.

Evde bakım maaşı alma şartları

Evde bakım maaşı alabilmek için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Bu şartlar arasında:

  • Engelli kişinin sağlık raporunda ağır engelli kısmının işaretli olması,
  • Eve giren kişi başı gelir sayısının asgari ücretin altında olması,
  • Sosyal hizmetler tarafından engelli kişinin bakıma ihtiyacının tespit edilmiş olması gerekir.

Evde bakım maaşı ne kadar

Evde bakım maaşı başvurusu nereye yapılır?

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak isteyen kişiler başvuruların nereye yapılacağını araştırmaktadır. Başvuru yapacak kişilerin bazı şartları karşılaması gerektiğini zaten biliyorsunuz. Evde bakım maaşı alabilmek için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il ya da ilçe müdürlüğüne giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Evde bakım maaşı başvurusunu yaptıktan sonra başvuruların sonuçlanması 3 ile 6 ay arasında sürmektedir. Başvurunuz sonuçlandıktan sonra para hesabınıza otomatik olarak yatırılacaktır.

Evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı alan kişiler bakım maaşlarının hesaba yatırılıp yatırılmadığını merak etmektedir. Evde bakım maaşı ödemelerinin yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilmek için e-devlet platformu üzerinden arama kısmına Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri şeklinde aratma yaparak açılan sayfada yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirsiniz.

Ayrıca evde bakım maaşı sorgulamasını telefonunuz üzerinden yapabilirsiniz. Eğer maaşınızı Ziraat Bankası üzerinden alıyorsanız bankaya kayıtlı telefonunuzun mesaj kısmına BAKIYE yazarak 4747’ye mesaj atmanız yeterli olacaktır.