Bakan Nebati'den yine çarpıcı açıklamalar

Hazine ve maliye bakanı Nurettin Nebati'den yine yaptığı konuşmalar ile gündeme oturdu. Detaylar haberimizde...

Bakan Nebati'den yine çarpıcı açıklamalar

Türkiye için varız! Türkiye için bir aradayız!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ‘Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız’ konuşması ipe çıktığı sivil toplum kuruluşları istişare toplantısında söz aldı. Nurettin Nebati, “Küresel ekonominin patinaj çektiği hatta geriye gittiği bir dönemde bulunuyoruz ve Türkiye olarak sapasağlam yolumuza devam ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Şimdi 2022’ye büyük umutlarla giriyoruz” ifadelerini kullanıp gözleri 2022 üzerine topladı. Nureddin Nebati ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olan Bilal Erdoğan, Milli İrade Platformu tarafından “Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız” sloganı ile düzenlenen sivil toplum kuruluşları istişare toplantısına katılım sağladı.

 Maliye Bakanı Nebati dünya genelinde Ekonomi anlamında geriye gidiş yaşarken Türkiye’nin sağlam bir şekilde yoluna devam ettiğini, son 19 yıl içerisindeki performansı ile ekonomide büyük bir adım atıldığından bahsederek toplantıda büyüme ile ilgili adımlardan bahsetti. Hazine bakanı, “Enflasyon sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir baş belası olduğunu biliyoruz. Bu nedenle için bizim de attığımız adımlar bulunuyor. Küresel ekonominin patinaj çektiği hatta geriye gittiği bir dönemde biz Türkiye olarak sapasağlam yolumuza devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

131 Milyarı geçti!

 Hazine bakanı, “Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, yani tam zamanında yapılacak seçimlere, tek haneli enflasyon ile yapacağız. Üzerimizde bir kambur bulunuyor. Ocak ayında da bir miktar enflasyonla karşı karşıya kalıyoruz. Ancak bundan sonrası ilk çeyrekten sonraki değişimi hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz. Bu enflasyon sıkıntısını sadece biz değil bütün dünya hep birlikte 2022’de yaşayacak ve bunun üstesinden gelen bizler olacağız. Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi” ifadelerini kullanıp gözleri kur korumalı mevduat hesaplarına çevirdi.

 Bunlara ek olarak “Şimdi 2022’ye büyük umutlarla giriyoruz” sözlerine devam eden maliye bakanı, “20 Aralık akşamından sonra her şey değişti. Bundan sonra önünü gören attığı adımların sağlamlığıyla hareket eden Türkiye’nin, 21.yüzyılın ülkesi, 2023 yılının da hedeflediği noktalara koşar adım gitmesini kanıtlayan bir döneme girdik. Başta sanayi üretim endeksimiz olmak üzere ihracatta rekorlar kırdık. “ Sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.