Babacan’dan Soylu’ya ağır sözler

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. İçişleri Bakanıyla ilgili birçok iddia gündemimizde var ama hiçbir şey yokmuş gibi tüm bunların üstü örtülmeye çalışılıyor.

Babacan’dan Soylu’ya ağır sözler

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. İçişleri Bakanıyla ilgili birçok iddia gündemimizde var ama hiçbir şey yokmuş gibi tüm bunların üstü örtülmeye çalışılıyor. Bu mümkün değil diyen Ali Babacan, en çok da İstanbul Büyükşehir Belediyesine başlatılan teftişle ilgili tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Karar TV’de katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını cevapladı. Sorulan sorularda özellikle İçişleri Bakanına tepki gösteren Ali Babacan şu açıklamaları yaptı.

Babacan: Algı sorunu var

Babacan’dan Soylu’ya ağır sözler - Resim : 1

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesine başlatılan teftiş ile ilgili Ali Babacan tepki gösterdi. Ali Babacan tepkisinde bu işler bağımsız yargı yoluyla yürütülmesi gereken işler. Böyle bir iddia varsa eğer dünya aleme ilan edip, Twitter’da paylaşım yaparak böyle bir süreci başlatmak siyasi bir hamledir. Sedat Peker sürecinden beri başlayan bir algı sorunu var. Gerçekler yargının işi olduğu için algı sorunu diyorum.

İçişleri Bakanlığıyla ilgili bir çok iddia var. Hiçbirşey olmamış gibi üzerleri örtülmeye çalışılıyor. Ama bu mümkün değil. Bunların hepsi toplumsal hafızada bir yerde. İlk seçimden sonra bunlarla ilgili denetimlerin hepsi işleyecek ve gerçekler er geç ortaya çıkacaktır.

Maaşları dövize endeksleyin

Konu işçilere gelince konu asgari ücret olunca dolara endeksleyemeyiz diyorsunuz. Ama bankada Türk lirası mevzuatı olan insanlara hiç merak etmeyin. Biz sizin paranızı döviz kadar koruyacağız deniyor. Böyle bir ülkede gelir dağılımı bozulacak, yoksul daha yoksullaşacak, zengin daha zenginleşecek. Ülkede birşeyi dövize endeksleyecekseniz eğer o zaman maaşları da endeksleyin.