Bildiğiniz kuyruk oluştu: 5 litre yağ 135 TL’ye satılınca işler karıştı!

Enflasyonun giderek yükseliş göstermesiyle beraber vatandaşın alım gücü düşmeye başladı. Hal böyle olunca indirimli olan ürünler dikkat çekti.

Bildiğiniz kuyruk oluştu: 5 litre yağ 135 TL’ye satılınca işler karıştı!

Vatandaşın alım gücü giderek düştüğünden dolayı indirimli olarak satılan ürünler bildiğiniz kapış kapış tüketilmektedir. Bugün kameralara yansıyan bir görüntü herkesin dikkatini çekti. Gıda kuyruklarından biri de bugün Batman’da görüldü. Özellikle evin temel gıda malzemesi olan yağ fiyatları son zamanlarda giderek artış gösterdi.

Bugün indirimli olarak satılan yağ için bildiğiniz kuyruk oluştu. Uygun fiyatlı yağ almak isteyen kişiler Toprak Mahsulleri Ofisi önüne kuyruklar oluşturdu. Normal marketlerde 300 TL’ye kadar yükselen 5 litrelik ayçiçeği yağı 135 TL’ye satılmakta. Hal böyle olunca vatandaşlar saatlerce Toprak Mahsulleri Ofisinin önünde kuyruk oluşturarak bekledi.

Bu soruna çözüm bulunmalı!

Ucuza yağ

Batman’da meydana gelen kuyruğun görüntüsü CHP Batman İl Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Yapılan paylaşımda ise:

“Vatandaşın mesajıdır: An itibariyle TMO önü. Yağ kuyruğu uzadıkça uzuyor. 500 bin kişilik Batman nüfusuna tek noktadan satış yapılıyorsa izdiham da olur, kuyruk da oluşur. Bu soruna bir çare bulunmalı, personel yetersizliği giderilmelidir” denildi.