AVAX Coin nedir ve nasıl alınır? Değeri ne kadar?

AVAX Coin nedir ve nasıl alınır? Değeri ne kadar?

AVAX Coin nedir ve nasıl alınır? Değeri ne kadar?

Son günlerin en çok yükseliş gösteren kripto paralarından biri olan Avalanche AVAX nedir?

Kripto paralar, Bitcoin’in hayatımıza girmesiyle gündemde olmaya devam ediyor. Son olarak asıl adı Avalanche olan AVAX coin, günün en çok aranılan sanal paralarından biri oldu. Prof. Dr. Emin Gün Sirer'in kurucusu olduğu Ava Labs'in geliştirmiş olduğu bu kripto para, 2021 genelinde yüzde 1850 yükseldi. İlk olarak 2018’de piyasaya sürülen Avalanche, piyasada bulunan yatırımcılardan 18 000 000 dolarlık VC fonu toplamayı başardı ve bu destek sayesinde AVAX tokeni de kullanıma açıldı. Tokenin satışı, Temmuz 2020’de 4,5 saatin altında 42 milyon dolar arttı. Ardından AVAX ana ağı Eylül 2020’de yayına girdi.

Kısa bir süre öncesine kadar değeri 40 TL seviyelerinde olan AVAX Coin’in değeri, 12 Mayıs sabahında  40 dolar seviyesine kadar yükseldi. AVAX Coin işlem hacmi yüzde 266 oranında yükselme gördü. AVAX Coin, bugünkü yükselişiyle 40.35 dolardan işlem görüyor.

Avalanche özelleştirilebilir, ölçeklenebilir ve beraber çalışabilir olarak tasarlanan kripto para alternatifleri arasında yer almakta. Avalanche'daki her şey bir alt ağdır ve her zincir bir alt ağın parçasıdır. Validatörler birincil ağın bir üyesi olmak zorundadır; diğer tüm alt ağlar, doğrulayıcıya bağlı şekilde isteğe bağlıdır.

AVALANCHE AVAX NEDİR?

Ava Labs'in geliştirmiş olduğu ve Prof Dr. Emin Gün Sirer'in kurucusu olduğu Avalanche ağının kripto parası Avalanche coin, 2021'in en dikkati çeken değer kazançlarından birini elde etti. AVAX (Avalanche), öncelikle Ava Labs tarafından 2018 senesinde piyasaya sürüldü. Standart olarak bir saniye altında işlem sonuçlandırma gücüne sahip ilk akıllı sözleşmeler ağı olan AVAX (Avalanche), akıllı sözleşmeleri ve diğer yeni nesil blokzinciri teknolojilerini kullanarak merkeziyetsiz bir biçimde finansal işlem yapmak isteyenlerin öncelikli tercihi olmayı amaçlıyor.

Avalanche ağı merkeziyetsiz finansal varlıklar, finans uygulamaları ile kripto para işlem platformları ve hizmetler için güvenli, pratik ve ölçeklenebilen bir yapı sunmak amacı ile oluşturuldu. Sitesinde yer alan bilgilere göre geliştiriciler Avalanche üzerinden kolayca kuvvetli, güvenilir uygulamalar ve karmaşık kural setlerine sahip özel blokzincir ağları oluşturabiliyor.

Avalanche üzerinden işlemler ise 3 saniyenin altında neticelenebiliyor. Karşılaştırma açısından Ethereum'da bu süre ortalama 6 dakikayı buluyor. Ayrıca Ava Labs, Avalanche'ın Bitcoin ve Ethereum'a göre çok daha enerji verimli olduğunu ifade ediyor.

Etiketler