Avax, 230 milyon dolarlık yatırımını azaltma kararı

Akıllı sözleşme özellikli para birimi olan Avalanche, bir grup VC şirketinden 230 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Bu finansman turu diğer şirketlerin katılımıyla Polychain ve Three Arrows Capital tarafından yönetildi. Bu yatırım şirketlere zincir üstü Avalanche yönetimine katılma hakkı verdi.

Avax, 230 milyon dolarlık yatırımını azaltma kararı

  Polychain ve Three Arrows Capital, Fonları Avalanche Altına Koydu

  En genç akıllı sözleşme özellikli kripto para birimlerinden biri olan Avalanche, önde gelen iki VC şirketi olan Polychain ve Three Arrows Capital liderliğindeki bir finansman turunda 230 milyon dolar topladı. Özel token satışı olarak kategorize edilen finansman turuna R/Crypto Fund, Dragonfly, CMS Holdings, Collab+Currency, Lvna Capital ve bir grup melek yatırımcı da katıldı. 

   Bu girişim sermayesi şirketlerinin ilgisiyle ilgili olarak Avalanche Foundation yöneticisi Emin Gün Sirer şunları söyledi:

  ''Akranlarından çok daha genç olmasına rağmen Avalanche, DeFi kullanıcıları ve geliştiricileri için vaatleri ve potansiyeli hızla gerçek dünya etkisine ve değer yaratmaya dönüştürdü.''

   Avalanche blok zinciri geçmişte bazı sorunlarla karşılaştı, ancak şimdi kısmen Avalanche Rush adlı bir likidite teşvik programı sayesinde defi ekosistemi patlama yaşıyor. Bu, getiri arayanların daha fazla kazanç elde etmek için zincire akın etmesine neden oldu.

Finansman ve Hibeler Geliyor

  Avalanche vakfı, token satışından (Haziran ayında düzenlenen) gelen fonların, Avalanche blok zincirinin üzerindeki defi, kurumsal uygulamalar ve diğer kullanım durumlarının büyümesini teşvik etmek ve desteklemek için kullanılacağını belirtti. Fonlar, ekosistemdeki projeler için hibeler, token alımları ve çeşitli yatırım biçimleri için yatırılacaktır.

  Blok zinciri şimdi, hizmetlerinin üzerine inşa edilmiş çeşitli platformlar tarafından desteklenen tam bir patlama yaşıyor. Defi toplayıcı olan Defillama'ya göre, son 24 saatte yüzde 7,36 artışla Avalanche defi protokollerinde şu anda 2,7 milyar dolardan fazla kilitli para var. Blok zincirinin yerel para birimi olan Avax'ın fiyatı da finansman haberleri nedeniyle yükseldi ve yazı yazılırken 67.52 dolar tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

  Yatırımcılar, projenin mevcut durumu ve piyasadaki geleceği konusunda çok iyimserdi. Three Arrows Capital başkanı Kyle Davies şunları söyledi:

  ''Avalanche, DeFi kullanıcılarının isteklerine uygun bir ürün pazarı buldu ve aynı zamanda platformdaki özel blok zincirlerle alanın hareket ettiği yer için inşa etti.''

Etiketler