AB, Blockchain yatırımlarını artırıyor

AB, blok zinciri gibi yeni teknolojileri önemli ölçüde doğrudan finanse etme hedefini belirlemiş ve bu doğrultuda 150 milyar Euro akmalı.

AB, Blockchain yatırımlarını artırıyor

Avrupa Birliği, teknolojik gelişmeyi teşvik etmek için milyarlarca dolarlık bir baskı yapıyor. Bunu yapmak için AB genelinde blok zinciri, veri altyapısı ve yüksek performanslı bilgisayarlara yatırım yapacak. Bu, yakın tarihli bir Bloomberg raporundan geliyor. Yatırım, AB'nin küresel yarı iletken sıkıntısı hakkında bir şeyler yaptığı daha büyük bir projenin parçası. Bu, otomobil üreticilerini üretim hatlarını yavaşlatmaya zorladı. 

Ancak Avrupa Komisyonu, bireysel teknoloji alanlarına ne kadar yatırım yapılması gerektiği konusunda kesin bir bilgi vermedi. Sadece o kadar ki, korona salgınıyla mücadele için 750 milyar Euro'luk AB fonunun yaklaşık beşte biri dijital teknolojiye gidecek. Bloomberg AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bunun bölge için "önemli" olduğunu söyledi.

Uzmanlar, blok zinciri teknolojisini AB için çığır açan bir şey olarak görüyor.
Birkaç uzman daha önce blok zincirini Avrupa'nın geleceğini şekillendirebilecek en önemli gelişen teknolojilerden biri olarak tanımlamıştı. Bu nedenle, AB yetkilileri de düzenleyici parçalanmayı önlemek için ulus ötesi yasal standartlar için baskı yapıyor. Bununla birlikte, yakın tarihli bir anket, Avrupalıların çoğunluğunun kripto ve blok zinciri için ulusal düzenlemeleri, gelişmekte olan endüstri için bir Avrupa düzenleyici standardına tercih ettiğini göstermiştir.

Nisan 2019 yılında AB kurulmuş Güvenilir Blockchain Uygulamalarının Uluslararası Birliği görevi vardır, desteklenmesi ve teşvik getirilmesi DLT bölgesinde.

Etiketler