Powell'ın sunumu, Biden'in ekonomik planının çalıştığını gösteriyor

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Powell'ın sunumunun Biden'in ekonomik planının çalıştığına işaret ettiği söylendi.

Powell'ın sunumu, Biden'in ekonomik planının çalıştığını gösteriyor

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Temsilciler Meclisi Koronavirüs Alt Komitesi'nde yaptığı sunumu değerlendiren bir Beyaz Saray yetkilisi, sunumun Başkan Biden'ın ekonomik planının çalışmakta olduğunu gösterdiğini belirtti.

Powell'ın konuşmasından sonra açıklama yapan bir yetkili, ''Bilindiği gibi Fed'in para politikası kararlarına yönelik yorum yapmıyoruz. Fakat geçen hafta güncellenen tahminler Başkan Biden'ın ekonomik planının çalıştığını ve ABD'nin tekrar harekete geçtiğini gösteriyor.'' şeklinde konuştu. 

Powell, Temsilciler Mecisi komitesindeki sunumunda, Fed'in istihdam piyasasında geniş ve kapsayıcı bir toparlanmayı cesaretlendirmeye bağlı olduğunu ve yalnızca enflasyon endişelerini temel alarak faiz oranlarını yükseltmeyeceğini bildirmişti. 

Beyaz Saray yetkilisi, Fed'in 2021 için ekonomik büyüme beklentisini yüzde 5'ten yüzde 7'ye yükseltmesinin Başkan Biden'ın yaklaşımının sonuç vermeye başladığını aktarırken, beklenen büyümenin gerçekleşmesi durumunda bunun 1984 yılından beri görülen en güçlü büyüme olacağını da belirtti. 

Fed Başkanı Powell'ın görev süresi 2022 yılının şubat ayında bitecek ve Biden'in Powell'ı bir dönem için daha bu göreve atayıp atamayacağına gelecek aylarda karar vermesi bekleniyor.

Etiketler