ATEKS hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

ATEKS hisse, Borsa İstanbul'da işlem gören en eski hisselerinden biri olmasına karşın endeks üzerinde çok fazla ağırlığı yok. ATEKS hisse senedinin geleceği, hedef fiyatı ve potansiyel 2022 performansı.

ATEKS hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

ATEKS hisse

Akın Tekstil şirketi 1996 yılında temelleri atıldıktan sonra tüm mensucat imalatı alanlarında faaliyet göstermeye devam etti. Faaliyete geçtikten sadece 2 ay sonra halka arz olma kararı alan şirket SPK tarafından aldığı onaydan sonra Nisan 1996 yılında halka arz oldu. Akın Tekstil şirketinin sermayesi şu an aktif olarak 25 milyon 200 bin olarak kayıtlara geçmişken piyasa değeri ise 984 milyon 816 bin lira olarak karşımıza çıkıyor.

Şirketin Genel Müdür koltuğunda ise vekaleten Dursun Ali Yılmaz oturuyor. ATEKS Olağan Genel Kurulunda yeni Genel Müdür seçileceği bildirildi. 

ATEKS hisse hangi pazarda işlem görüyor?

 * BIST ANA 

* BIST SINAİ 

* BIST TÜM-100 

* BIST TÜM 

* BIST TEKSTİL, DERİ 

*BIST KATILIM TUM

Ateks hisse

ATEKS hisse senedi yorum

ATEKS hisse senedi payları Borsa İstanbul'da en değerli 100 şirket arasında listeleniyor ve işleme konu olmaya aktif şekilde devam ediyor. ATEKS hisse senedi geleceği bakımından uzun vade hedeflerinde potansiyelini henüz tamamen yansıtabilmiş gibi durmuyor. Bununla birlikte hisse ATEKS hisse senedi yorumu yapan analistler fiyatların çok hızlı değişebileceğini ve yüksek volatilitenin yatırımcıları zaman zaman büyük zararlara uğratabileceği gibi piyasa üzerinde getiri sağlayabileceğini dile getiriyor. ATEKS hissesinin şu an için Borsa İstanbul'da 39.16 liradan işlem görmeye devam ediyor. 

ATEKS hissesi temettü veriyor mu?

ATEKS hisse temettü

ATEKS hisse senedi temettü yatırımcılarının aklına gelen ilk hisse olmamakla birlikte temettü verimliliğinde ise çok iyi olmadığı gözlemleniyor. 1996 yılında halka arz olduğu tarihten itibaren sadece 3 kere temettü dağıtmış olan şirket son temettüsünü 2019 yılının ortasında 35 kuruş ile gerçekleştirdi.

 ATEKS hisse senedinin 2022 yılında hedef fiyatı kaç TL?

ATEKS hisse senedi analizi yapan analistlerin birden fazla ATEKS hissesi yorumu bulunmaktadır. Bunlardan birisi hisse senedi paylarının 2022 yılında tekrar rekor seviyeyi test edeceğini daha sonra geçeceğini dile getiriyor. ATEKS hisse senedinin 2022 yılı hedef fiyatını ise 68 TL bölgesi olarak gösteriyor. 

Yükseliş yanlısı olmayan analistler ise dip bölgesi olan seviyelere çekileceğini ve buna gerekçe olarak da tedarik zincirindeki kırılmaların artış göstereceğini bu sebeple hisse senedi fiyatlarının 12 lira bölgesine kadar gerileme ihtimali olduğunu dile getiriyor.

ATEKS hissesi teknik ve formasyon analizi

ATEKS hisse grafikleri

ATEKS hisse senedi teknik analizi yapan analistler hisse senedi fiyatlarının yakın geçmişte yükselen kanal desteğinden (28.84 TL) başladığı rallisini 52.34 TL'ye kadar sürdürdü. Yükselen kanalın tepesini geçtikten sonra hisse fiyatları kanal dibine kadar geriledi. Kanal dibinden aldığı tepki ile birlikte şu an 39.26 TL fiyatından işleme konu olmaya devam ediyor. 

ATEKS hisse senedi günlük grafiklerde teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 38,10 - 33,88 - 28,84
Dirençler: 40,98 - 43,52 - 48,28 - 52,34

BirBorsa / Cem Arslan

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

 

ATEKS AKIN TEKSTIL A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 162.4
Satış 163.4
Değişim -4.7%
Son Değer 163.2
En yüksek 177
En düşük 161.2
Haftalık Değişim 6.2499%
Aylık Değişim 13.412%
Yıllık Değişim 82.7547%
Etiketler
Yorumlar