Asgari ücrette beklenen oldu! Asgari ücrete %40’ın üzerinde zam… Asgari ücret 9900…

Her ay TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları Eylül ayı içinde açıklandı. Hal böyle olunca asgari ücret tahminleri gelmeye başladı.

Asgari ücrette beklenen oldu! Asgari ücrete %40’ın üzerinde zam… Asgari ücret 9900…

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerinden sonra asgari ücrette %40 zam geleceğinin beklentisi güç kazanırken asgari ücretli çalışma gösteren kişiler tarafından asgari ücret 2023 yılında ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Milyonlarca çalışan tarafından beklenen asgari ücret zam oranı Aralık ayında belirlenecek.

Asgari ücrete %40’ın üzerinde zam!

TÜRK-İŞ tarafından Eylül ayında açıklanan açlık sınırı 7245 TL olması asgari ücretin bu rakamın üzerinde olması düşünülmektedir. Bu rakamların hepsi düşünüldüğü zaman ve enflasyon oranlarının da artış göstermesiyle asgari ücrete %40’ın üzerinde zam yapılması bekleniyor.

Asgari ücrete zam

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklama kapsamında Eylül ayı enflasyon oranı açıklandı. Yapılan açıklamanın ardından 2023 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranıyla ilgili tahminler gelmeye başladı. Hali hazırda %80’in üzerinde olan enflasyon oranıyla beraber asgari ücret zammının da bu oran üzerinden değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Asgari ücret 9900 TL olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm bunların yanı sıra rakamlar konusunda endişe edilmemesi gerektiği açıklandı. Kulislerde konuşulan rakamları düşündüğümüzde asgari ücrete %40’ın üzerinde zam geleceği düşünülmektedir. Gelen ilk tahminlere göre şuanda 5500 TL olan asgari ücretin 9900 TL’ye kadar çıkması tahminler arasında yer alıyor.