ASELSAN artık Katar'lı! ASELSAN Katar'a mı satıldı

ASELSAN dünyadaki en değerli Türk şirketlerinin başında yer almaya devam ediyor. Şimdi de Katar bölgesinde yatırım yapmaya başlayan ASELSAN ile ilgili en çok sorulan soru ASELSAN, Katar'a mı satıldı?

ASELSAN artık Katar'lı!  ASELSAN Katar'a mı satıldı

Milli savunma sanayi alanında Türkiye'nin en önde gelen şirketlerinden biri olan ASELSAN, Türk Marka ve Patent Kurumu’na başvurarak “Aselsan QATAR” markasını tescil ettirdiğini duyurdu.

Bu markanın açıklanmasının ardından akıllara Aselsan Katar'a mı satıldı sorusunu getirdi?

CHP’li vekil Mahmut Tanal, konuyla alakalı olarak Meclis’e Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanal, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunmuş olduğu soru önergesinde, ASELSAN’ın marka müracaat ve tescili hakkında bilgi talep ettiğini iletti.

Tanal önergesinde, ASELSAN’ın Katar Devleti’nde faaliyet gösterebilmek amacı ile Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil ettirdiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Önergede, ASELSAN tarafından Katar’da faaliyet göstermek üzere kurulmuş veya ASELSAN’ın ortak hisseye sahibi olduğu farklı bir tüzel kişiliğe sahip şirketlerin bulunup bulunmadığını soran Tanal, devamında “Şayet bulunmakta ise söz konusu şirketin/şirketlerin unvanı nedir? Hangi faaliyetlerin gösterilmesi amacı ile kurulmuştur? İlgili şirket/firmalarda ASELSAN'ın  sahibi olduğu şirket hisse oranı kaçtır?” sorularını yöneltti.

Hulisi Akar'dan önce konu ile ilgili açıklama yapan ASELSAN cephesi, ASELSAN'ın tüm dünyadaki pazarlara ulaşma hedefi için çalışmalarını uzun yıllardır sürdürdüğünü ve rutin bir çalışma olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda Katar'da açılacak olan markanın paylarının yüzde 100'ünün ASELSAN'a ait olacağını söyledi.  Bu şube ile ilgili açıklama 19 Ocak 2021 tarihinde KAP bildirimi ile de daha önceden yapılmıştı. 

aselsan katar satış

CHP'den Ticari Sır Endişesi

Konu ile alakalı olarak CHP'li Mahmut Tanal'ın önergeyi vermesindeki ana sebep olarak şunlar var.

1 - Savunma sanayi bünyesindeki şirketlerin ve bu şirketlerce üretilen ürünlerin güvenliği ve gizliliği.

2 - Ticari sırların güvenliğinin sağlanması konusundaki endişeleri.

Bu iki ana sebep üzerine önergeyi Meclise ileten Mahmut TANAL'ın endişelerini ilk önce ASELSAN'dan gelen yanıtladı. Hulisi AKAR'ın ise şu ana dek herhangi bir yanıtı yok.

ASELS ASELSAN ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 57.75
Satış 57.8
Değişim -0.05%
Son Değer 57.75
En yüksek 58.4
En düşük 57.35
Haftalık Değişim -1.6183%
Aylık Değişim 2.9411%
Yıllık Değişim 28.3903%
Etiketler