Apple personel alımına ara veriyor

Apple iş alımlarını yavaşlattığını açıkladı. Gelecek yıl için iş alımlarını ve şirket içindeki bazı ekip alanlarının yapılması gereken harcamalarda azalmaya gideceğini belirtti.

Apple personel alımına ara veriyor

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı harcamalarına temkinli yaklaşma kararı alan Apple, şirket içindeki giderlerinin azaltacağını belirtti.

Yapılan haberlere göre bazı ekipler için harcama kısıtlamasına giden Apple ekonomik durgunlukla mücadele edebilmek için işe alımları ve harcamaları azaltmayı planlıyor. Konuşan kaynaklar, kararın şirketin belirsiz zamanlarda daha ölçülü olma ihtiyacından kaynaklandığını açıkladı. Bu kararın şirket içindeki tüm ekipleri etkilemediğini ve planlarının içerisinde yeni ürünlerde bir yavaşlama olmadığını belirtti.

Şirket içerisindeki yapılan planlamalarda bazı ekiplerin yüzde 5-10 arası oranında artırılması öngörülüyordu. İçinde bulundu koşullar doğrultusunda boşalan pozisyonlarda işe alımlarını gözden geçirmeyi planlıyor.

ABD'li teknoloji devleri istihdam politikasını uyguluyor

Son dönemde yaşanan ekonomik koşullar sebebiyle şirket içindeki harcamaları kısıtlama kararı alan tek şirket Apple değil. Google ve Microsoft gibi teknoloji şirketleri benzer planlama kararı almıştı. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'da bu şirketlerinin içinde yer almaktadır.

Tesla, Kaliforniya'da elektrikli araç üretimi yapan bir tesisini kapattığı için otopilot bölümünde çalışan yüzlerce kişiyi işten çıkarmıştı. Bu işçilerin çoğunluğu saatlik çalışanlar olduğu belirtildi. Tesla CEO'su Elon Musk, daha önceki yaptığı açıklamalarda maaşlı olan personelin yüzde 10'unu azaltma planlarını belirtmişti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

CNX Indian S&P CNX NIFTY 50
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim 31.5999%
Son Değer 22368
En yüksek 22447.55
En düşük 22349.45
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler