Apartman görevlileri müjde! Maaşa ek prim desteği

Apartmanlarda sürekli kapıcı görevlendiren apartmanlara ve evlerinde 10 gün ve üzeri temizlikçi, bakıcı çalıştıranlara günlük kazancın 179 TL altında olması halinde asgari ücret prim desteğinden yararlanabilecek.

Apartman görevlileri müjde! Maaşa ek prim desteği

SGK'nın son gönderdiği genelgeye göre, asgari ücret prim desteği kapsamında 2022 Temmuz ile Aralık ayları arasında gün başına 3.33 TL ile çarpım sonucu bulunacak tutar,  işverenlerin kuruma ödeyecekleri sigorta primlerinden dışında kalacak ve bu tutar İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. 

Bu yılın ilk gününden önce, temizlik ve bakım gibi ev hizmetlerinde ay içinde 10 gün ve üzerinde sigortalı çalıştıran kişiler ile konut kapıcısı çalıştıran kişiler, prime esas günlük kazanç tutarının 179 TL ve altında olması koşuluyla destekten yararlandırılacak. 

Apartman görevlileri müjde! Maaşa ek prim desteği - Resim : 1

Bu uygulamadan kimler yararlanacak?

Bununla beraber ay içerisinde 10 gün bakıcı, yardımcı ve apartman görevlisi çalıştıranlar, sigorta beyannamesi vermeyeceği için bu uygulamadan yararlanamayacak. 

İşverenlerin ödeyeceği sigorta primlerinin İşsizlik Sigortası Fonu’nca karşılanacak tutardan az olması kaydıyla, sadece işverenin ödeyeceği tutar kadar asgari ücret desteğinden yararlanılabilecek.

Cezası var

Mevcut olan bir işletmenin kapatılması ve farklı bir isimde açılması ayrıca ortaklık bulunan şirketler arasında istihdamın kaydırılması gibi işlem yaptığı anlaşılan çalışanların kazançları kuruma bildirmemesi halinde veya eksik bildirdiği tespit edilen işyerlerine verilen prim desteği, gecikme cezasıyla birlikte geri alınacak. 

Bununla beraber prim borçlusu işverenlere sağlanan prim indirimi, SGK'ya olan borçlardan silinecek.