Amerikan Borsalarında Nasıl Yatırım Yapılır?

QNB Finansbank, Ziraat Bankası veya Garanti Bankası'nda hesap açılarak Amerikan borsalarında yatırım yapılabilir.

Amerikan Borsalarında Nasıl Yatırım Yapılır?

Amerikan borsası, Amerika'da faaliyet gösteren şirketlerin barındığı, bazen diğer ülkelerdeki şirketlerin de girebildiği ( Turkcell ve Hepsiburada gibi) bir menkul kıymetler borsasıdır. Türkiye'deki borsa yatırımcılarının büyük bir çoğunluğu BİST endeksine ( BIST: Borsa İstanbul) yatırım yapmasına karşın, Amerikan borsalarında işlem yapmayı talep eden yatırımcıların varlığı da azımsanamayacak kadar fazla. Peki Amerikan borsalarında nasıl yatırım yapılır?

Bankalar Aracılığı ile Amerikan Borsalarında Yatırım Yapın

Eskiden ABD borsalarında işlem yapmak için olanak çok az idi. Fakat şuanda ABD borsalarında işlem olanağı sunan çok sayıda bankamız var, bunları listeleyecek olursak;

1- QNB Finansbank

2- Garanti Bankası

3- Ziraat Bankası

QNB Finansbank ile Amerikan Borsalarına Yatırım

QNB Finansbank nispeten düşük bir alt limit ile ABD borsalarında yatırım olanağı sunan bir banka. QNB Finansvest olarak da bilinen, QNB Finansbank'ın yurtdışı borsalarına aracılık eden kuruluşu, 1000 ABD Doları alt limit ile ABD borsalarına yatırım yapma olanağı sunuyor. 

Komisyon Oranı:   Detaylı bilgi için aramanızı istiyorlar, buraya tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Alt Limit: 1000 dolar veya 13700 lira.

QNB Finansinvest İletişim: ( 212) 336 70 00

Garanti Bankası Yurtdışı Borsa 

Garanti Bankası ABD borsalarında yatırım imkanı sunan bankalar arasında yer alıyor. Minimum 1000 USD ile hesap açmanın yanı sıra, kimlik belgesi ve ikametgah belgesi de talep ediliyor. Garanti Bankası'nda hesabı olan müşterilerde bu belgeleri vermek zorunda. Çünkü hesabın açıldığı ana kurum Garanti BBVA Yatırım'dır.

Alt Limit: 1000 USD

Komisyon: Bilinmiyor, detaylı bilgi için tıklayın

İletişim: 444 0 630

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası minimum 1000 dolar limit ile yurtdışı piyasalarda işlem yapma olanağı sunan bankalar arasında yer alıyor. Ne yazık ki detaylı bilgi bulamadık, sadece 1000 dolar alt limit sunduklarını öğrenebildik. Aşağıdaki telefon numarasından iletişim kurabilir ve detayları öğrenebilirsiniz.

Ziraat Yatırım İletişim : 0850 22 22 979

Alt Limit: 1000 USD

Amerikan Borsalarında Nasıl Yatırım Yapılır? - Resim : 1

Neden ABD Borsası?

ABD Borsası, devamlı büyüyen, düzenli olarak temettü veren bir borsadır. Amerikan ekonomisini doğrudan yansıttığı için, hisse senetleri iyi performans sergiler. Genel olarak her yıl yüzde 8 düzenli artış sağlar. 

1- Borsada kazanamasanız bile, paranız USD cinsinden olduğu için, dolar yükselişinde, paranızın değer kaybını korursunuz.

2- Hem TL, hem de USD cinsinden kazanırsınız.

3- Amerikan ekonomisi daha istikrarlıdır, düzenli kazanç sağlar.

ABD Borsaları Nelerdir?

ABD'de en çok işlem yapılan ünlü borsalardan bir kısmı şunlardır;

1- SP 500

2- NASDAQ

3- DOW JONES 

ABD Borsaları Kaçta Açılıyor?

ABD Borsaları Türkiye saati ile 16.30 ile 23.00 arasında açıktır.

ABD Borsaları Canlı Olarak Nasıl İzlenir?

ABD Borsalarını canlı olarak izleyebilmek için, hangi borsayı izlemek istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Örneğin SP 500 izlemek için, Google'a ''SP 500 live'' yazmanız yeterli olacaktır. 

Yorumlar