SPK tarafından yeni bir aracı kurumun kurulmasına izin verildi

SPK, yayınladığı bildiride Colendi Menkul Değerler'in kuruluş başvurusuna olumlu yanıt verdiğini açıkladı.

SPK tarafından yeni bir aracı kurumun kurulmasına izin verildi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Colendi Menkul Değerler A.Ş'nin aracı kurum kuruluş başvurusunun onaylandığını açıkladı.

Bülent Tekmen'in kurucu statüsünde olduğu yeni nesil fintech girişimi Colendi; platform ortakları ve stratejik iş ortakları ile beraber 2,4 000 000 kullanıcısına vermiş olduğu 'al, sat, sakla, öde, gönder' ve benzeri tam ayrıntılı finansal hizmetlerle beraber, yapay zeka ve büyük veri kullanan skorlama algoritması sayesinde önceden finansal hizmetlere ulaşımı olmayanlara 'şimdi al, sonra öde' konseptiyle hızlı ve kolay krediye ulaşım sağlıyor.

Colendi Menkul Değerler 30.000.000 dolar yatırım topladı

Colendi, geride bıraktığımız eylül de 120.000.000 değerleme üzerinden 30.000.000 dolarlık yatırım toplayarak değerlemesini 150 milyon dolar seviyelerine kadar yükseltmişti.

Colendi, aldığı 30.000.000 yatırımla 'Türk fintek alanında en büyük seri A yatırımı alan girişim'  olmasıyla kendi alanında en büyük rakamlara ulaşmayı başararak yatırımcılara güven aşıladı.

30 milyon dolarlık yatırımın 12 milyon dolarlık kısmı, önceden Getir için de aynı süreci yöneten Türkiye'deki unicorn olma potansiyeli olan şirketleri amaçlayan Repie Portfoy Yönetimi AŞ tarafından kurulmuş olan Colendi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan yapıldı.

Bununla birlikte aracı kurum sayısının artışı ile yatırımcıların seçenek sayısında artış olması komisyonculuk rekabetini artıracak gibi duruyor.

Ne kadar fazla aracı kurum olursa bununla birlikte o kadar komisyon savaşının artacak olması ve halka arz dönemlerinde daha fazla iskonto fırsatı ile yatırımcılar açısından da faydalı olabilir. Ayrıca toplanan yatırımlarla ilgili de piyasa girecek parada artış yaşanacağı için endeks için faydalı olabilme ihtimalini de yanında taşıyor.

Etiketler