Tesla CEO'su Elon Musk, şirket hisselerini satmaya devam ediyor

Elon Musk, 8 Kasım tarihinden beri 10,1 milyon hissenin satışını 10,9 milyar dolara gerçekleştirdi. Dünyanın en zengin insanlarından olan Musk, Tesla hisselerinde satışa devam ediyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, şirket hisselerini satmaya devam ediyor

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla hisselerini satmaya devam ediyor. Musk, 8 Kasım tarihinden bu yana 10,1 milyon hissenin satışını 10,9 milyar dolara gerçekleştirdi.

Elon Musk, 2,1 milyon hisse alım opsiyonunun gerçekleşmesiyle ilgili vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için 1,01 milyar dolarlık, 934 bin 91 hisse satışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Opsiyonlar 2022 yılının ağustos ayında bitecek

Tesla CEO'su, 8 Kasım'dan bu yana 10,7 milyon hisse alımı için opsiyonlarını kullanarak 10,1 milyon hisseyi 10,9 milyar dolara sattı.

Elon Musk'ın elinde hâlâ 10 milyon hisseyi, hisse başına 6,24 dolar fiyat ile alma opsiyonları var. Bu opsiyonlar 2022 yılının ağustos ayında bitecek.

Elon Musk hisselerin yüzde 10'unu satacak

Musk, hisse satışını Twitter hesabından duyurmuş ve Tesla'da bulunan yüzde 10'luk hisselerini satıp satmamasıyla ilgili bir anket paylaşmıştı. CEO'nun Twitter hesabından yaptığı bu ankette 4 milyona yakın kişi oy kullanmış ve hisselerin satılması yönünde karar çıkmıştı.

Etiketler