Ons Altın, 1 Ayın En Düşük Seviyesini Test Etti

18 Ekim tarihinden bu yana ons altın, en düşük seviyesine gerileyerek yeni bir dip kaydetti. Altının gramı ise haftaya artışla başlamasının ardından 1.783 lira seviyesinde işlem görüyor.

Ons Altın, 1 Ayın En Düşük Seviyesini Test Etti

Cuma günü, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,81'lik bir düşüşle 1.776 liradan tamamladı.

Yeni haftaya ise altının gram fiyatı, artışla başladı ve saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,4'lük bir değer kazancıyla 1.783 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.930 liradan, Cumhuriyet altını ise 11.990 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, haftanın ilk işlem gününde son bir ayın en düşük seviyesi olan 1.929,6 dolara gerileyerek yüzde 0,1'lik bir primle 1.940 dolara çıktı.

Analistler, önemli merkez bankalarının para politikalarındaki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların temkinli davrandığını ve bu hafta dünya genelinde açıklanacak enflasyon verilerine odaklandığını belirtiyor.

Dünya genelinde enflasyonla mücadelede atılan adımların yeterli olup olmadığı hala tartışma konusu olurken, emtia fiyatlarındaki oynaklık güçlü bir şekilde devam ediyor.

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu ancak İsrail-Filistin çatışmasına dair haber akışının yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 ve 1.980 dolar seviyelerinin direnç, 1.920 ve 1.910 doların ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.

Aracı Kurumların Altın Yorumu

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, "Geçtiğimiz hafta kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler ile haftayı yaklaşık olarak yüzde 3’e yakın değer kaybı ile kapatan ons altında piyasalar Orta Doğu’daki çatışmaları yakından takip ediyor. Bu çatışmaların bölgesel bir savaşa dönüşebileceği ihtimalleri son haftalarda bir miktar azaldı. Bu da jeopolitik riskleri düşürdü ve güvenli liman taleplerinin azalmasına neden oldu. Diğer yandan FED kanadından da para politikası konusunda şahin açıklamalar izlendi. Perşembe günü FED Başkanı Powell; bankanın gerekirse daha fazla faiz artışından çekinmeyeceğini belirtmesi, değerli metali baskılayan bir unsur olarak karşımıza çıktı. Haftaya genel olarak bakıldığında yarın ABD kanadından gelecek olan TÜFE verisi oldukça önem arz ediyor. FED’in de faiz patikasında önemli bir gösterge olabilecek veri ile sert hareketlenmeler yaşanabilir. Bugün ise piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı yok. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1955 – 1970 - 1981 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1930 – 1915 - 1900 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir" ifadelerine yer verildi.

Etiketler