Altında Fed beklentisi

Yarın yapılacak olan Fed toplantısı öncesi, uzmanlar altın fiyatlarında değişim yaşanmasını bekliyor. Altın yatırımı yapacak kişilerin gözü Fed toplantısından alınacak kararlara bağlanmış durumda.

Altında Fed beklentisi

Yarın yapılacak olan toplantı öncesi bazı uzmanlar, altın fiyatlarında olabilecek olan düşüş ve yükselişler ile ilgili bir takım tahminlerde bulunuyor. Fed’in yarın açıklanacak karar öncesinde bankalar tarafından beklentiler ifade edilirken, gram altın yükseliş seyir ediyor.
FED’in yarın yapılacak olan toplantı sonrasında uzmanlar, Fed’in 75 baz puan değerinde artırıma gidilmesine büyük bir olasılık gözüyle bakıyor.


Geçtiğimiz günlerde yirmi yılın ardından Euro karşısında değer kazanan Dolar, piyasaları altüst etmeye devam ediyor. Çoğu kişinin artık başlı başına bir yatırım aracı olarak gördüğü Dolar, her geçen gün değer kazanmaya devam ediyor. TL karşısında da büyük değerler kazanan Dolar, TL ile aralarındaki uçurum her geçen gün daha da buyuyor. Bu nedenle çoğu vatandaş, TL cinsinden olan varlıklarını Dolar’a çevirerek yatırımlarının değer kazanmasını bekliyor. Yatırım aracı olarak günümüzde altınında önüne geçen Dolar, artık kişiler için başlı başına bir yatırım aracı olarak görülüyor.


Piyasalarda doların yapmış olduğu baskıdan dolayı sürekli kayıplara uğrayan altın, geçen hafta yaptığı yükselişin sonrasında yatırımcılara kazançlarında geri dönüş sağlıyor.
Yükselişte olan gram altının ardından yatırımcılarını üzen ons altın ise  fiyatlarda dalgalı bir seyir halinde ilerliyor.

 Altında Fed beklentisi
Gram altın yükselişte

Geçtiğimiz haftalarda dolar karşısında sürekli değer kaybeden gram altın, uzun bir aradan sonra yine yükselişe geçti. Yatırımcıların yüzünü güldüren bu yükseliş hamlesi, uzun zamandır yatırımcılar tarafından bekleniyordu. Türk Lirası karsısında da değer kazanan altın, 984 liradan yaptığı başlangıcı günün ilk yarısında 988 TL ile sonlandırdı. 
 

Ons Altın değerinde son durum

Dalgalı bir seyir izleyen ons altın, Dolar karşısında henüz net bir şekilde yükselişe geçmiş değil. Ons altın bugünde 1721 dolarda isleme giriyor. Ons altın en yüksek seviyelerini 1728 dolardan, en düşük seviyesini ise 1717 dolardan gördü. Gram altın henüz yükseliş seyrini yakalayamayan ons altın, değer fiyatlarında sürekli bir oynayış görülüyor.


 

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler