Altında sürpriz düşüş yaşandı!

Altın fiyatları son bir yıl içinde neredeyse iki katından daha fazla bir fiyata sahip oldu. Bu denli yükselişinin devam edeceği düşünülen altın fiyatları son bir haftadır düşüş yaşamakta. Detaylar haberimizde...

Altında sürpriz düşüş yaşandı!

Altın fiyatlarında sürpriz düşüş!

Altın gibi değerli madenler son 2 yıl içinde oldukça yüksek fiyatlara ulaşmaya başladı. Bu durumda altın alımı ve altın yatırımını büyük oranda etkiledi. Ancak 24 temmuz 2022 tarihi ile altın sık sık düşüş yaşayarak geçen haftaki yerini koruyamadı. Gram altın geçen haftadan bugüne kadar %0.90 oranında değer kaybederek fiyatının 999.44 TL olmasını sağladı.

Ancak spot altın bugüne yükseliş ile başlayarak fiyatını 984.99 TL oranına kadar yükseltti. Altın ülkemizde daima değeri yüksek bir yatırım aracıdır. Gerek yatırım amaçlı olsun gerekse de hediyelik eşya olarak da tercih edilen bir üründür. Bu denli yükseliş yaşaması ise altın yatırımı yapanlar için oldukça büyük bir fırsat haline geldi.

Altın Fiyatları Tekrar Düşüş Yaşar Mı?

Her geçen gün artmaya devam eden enflasyon oranları başta altın olmak üzere pek çok ürüne yansımaya devam ediyor. Merkez bankası altının bu denli yükselişinin devam edip etmeyeceğine dair bir cevap vermedi. Ancak bazı çalışmaların yapılarak bu artışın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Altının yükselişine yönelik olarak analiz yorumcuları şu ifadelere yer verdi. Daha zayıf ABD ekonomik verileri, sağlam doların arkasında olmaya devam ediyor. Bu arada tüketici güveni haziran ayında beklenmedik bir şekilde keskin bir düşüş kaydettiği yakın zamanda görülmüştür. Bunun en büyük nedeni, bazı piyasa katılımcılarının, faiz artırımı beklentilerinin hafifçe düşmesinden kayanaklanır. Çünkü giderek daha da karamsarlaşan ekonomik görünüm karşısında Fed’in faiz oranlarını her şeye rağmen bu kadar hızlı artırmayacağını varsayıyorlar. Bu, resesyon riskini bir nebze azaltacağı düşünülüyor” ifadelerini kullandı.

Altın Artış Yaşar Mı?

Dolar ve euro kurlarının her geçen gün artışı özellikle altın ve akaryakıt alanında yükselmelere neden olmaktadır. Doların her geçen gün yükselişi devam ettiği sürece altında aynı oranda yükselmeye devam edeceği düşünülüyor. Ancak yakın zamanda yaşanan düşüş oranları ile şu anki fiyatını 985.14 TL seviyelerine kadar çekmiştir. Bu denli düşüşün devam etmesi ile bazı analiz yorumcuları gram altının 950 TL seviyelerine kadar düşeceğini açıkça belirtiyor.