Altına çamur atsak değeri kaybolur mu?

Geçtiğimiz haftalara nazaran daha güçsüz günler geçiren altında küçük yükselişler devam ediyor.

Altına çamur atsak değeri kaybolur mu?

Altın 1915 dolar / ons direncini geçmek için güç toplamaya çalışıyor. 

ABD Doları'ndaki zayıflama belirtilerinin artması ve yüksek enflasyon endişelerinden beslenen altın fiyatı tüm dünya piyasalarında 1915 dolar/ons direncini aşma çabasını sürdürüyor.

Bu sabah 1914,46 dolar/ons ile 8 Ocak'tan bu yana görülen en yüksek seviyeyi test eden spot altın şu sıralarda düne göre yüzde 0,27 artışla 1911,58 dolar/ons seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Altın fiyatını yukarı taşıyan faktörlerden birini de Çin ve Hindistan'ın taleplerindeki artış olduğu düşünülüyor. 1915 dolar seviyelerinin geçilmesi halinde 1932-1950 dolar/ons yükselent bandına doğru sert hareket olma ihtimali var. Geri çekilmelerde destekler 1898, 1886, 1865.

Ons'da bunlar yaşanırken Gram / TL'de neler oluyor?

Dolardaki hızlı artış ile birlikte ons / dolar'ın düştüğü dönem içinde yükselişine devam eden gram / TL'de, doların volatilitesinin durmasının ardından altın fiyatlarında biraz dinlenme ve güç toplama evresine girildiği görülüyor. 

Şu sıralar 522 TL seviyesinde işlem gören gram altın 527 TL üzerine atamadığı sürece 515 ve 499 seviyelerine geri çekilme beklenebilir. Bir miktar tepe görünümü oluşturmaya başlayan altında yönü bu hafta Cuma günü gelecek olan ABD tarım dışı istihdam verileri yeni yönü tayin edecek. 

Tarım dışı istihdam verilerinin kötü gelmesi demek ABD dolarının değer kaybına dolasıyla enflasyonun yükselmesine sebebiyet verecek bu durumda güvenli liman olan altına yönelecek. Kripto piyasalarının durgunluğu sebebiyle de dijital paralardan çıkan paralarında altına dönebileceği bir gerçek.

Gram / TL'de destek ve  dirençler ise sırasıyla şöyle:

Destekler 515 - 499 - 484 - 475
Dirençler 527 - 541 - 557 - 573

Altına çamur atsak değeri kaybolur mu? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler