Büyük düşüşe rağmen haftanın en iyi duran DeFi varlıkları!

Bitcoin düşüşünden sonra neredeyse tüm kripto varlıklar düşüş yaşadı buna rağmen hâlâ ayakta kalabilen ve iyi performans gösteren kripto varlıkları inceliyoruz.

Büyük düşüşe rağmen haftanın en iyi duran DeFi varlıkları!

Birçok satışa rağmen, piyasa potansiyel bir toparlanmanın bazı erken belirtilerini gösterdiğinden, bazı kripto varlıkları diğerlerinden daha iyi durumda. Krizde piyasadan çok az etkilenmiş görünen ilk beş kripto para birimi, Polygon (MATIC), Enjin Coin (ENJ), Decred (DCR), Uniswap (UNI) ve ZEN  olarak belirlendi. Hepsi son yedi gün içinde %50'den fazla değer kazandı.

Polygon (Matic Network) geçen hafta yüzde 72 artışla başı çekti. Yerel MATIC tokeni son düşüşten sonra ciddi toparlanma evresindeydi ve şu anda 1,80 dolardan işlem görüyor. MATIC son haftalarda son derece volalit durumdaydı ve 18 Mayıs'ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,62 dolar seviyelerine ulaştıktan sonra, piyasa likidasyonu sırasında 0,81 dolara düştü ve geçen hafta 1,4 dolardan 1,9 dolara yükseldi.

Fiyat, yılın başından bu yana temelleri konsolidasyon tarafından desteklenen Poligon yazılım geliştirme kiti (SDK) 'e göre günlük aktif kullanıcı hızla artan sayıda artıyor veri Santimentdan, hem de güvence Ethereum için Ölçeklendirme Çözümleri Geliştirme Platformunu (ETH) portföyüne ekleyen milyarder yatırımcı Mark Cuban'da fon sağladı.

Geçen hafta en iyi performans gösteren ikinci kripto para birimi ENJ yaklaşık  yüzde 70 yükseldi ve şu anda 1.61 dolardan işlem görüyor. Fungible olmayan token (NFT) platformu, 50.000 NFT dağıttığı bir sosyal medya kampanyası yürüttükten sonra popülerlik kazandı. Kampanya, Enjin uygulamasının 38.000 yeni kullanıcısı ile başarılı olmuş gibi görünüyor.

Decred,  yüzde 60'ın üzerinde bir artışla 172,25 dolara ulaşan başka bir altcoin. Kısa bir süre için 100  doların altına düştü, ancak geçen hafta hızlı bir toparlanma gerçekleşti. 

Ana merkezi olmayan borsa (DEX) Uniswap'in yerel tokenı olan UNI, geçen hafta yüzde 50'den fazla değer kazanarak 25.69 dolara ulaştı. Projeyi çevreleyen en son haberler , “likidite madenciliğinin” yeniden başlatılmasıydı. Mayıs ayının başlarında, proje , yaklaşık 946 milyon dolarlık mevcut günlük işlem hacmini kaydeden DEX'in geliştirilmiş bir versiyonu olan uniswap v3'ü başlattı.

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

 

Etiketler