Altın yatırımcısı dikkat: Biraz daha sabredin! Gram altın 1450 TL olacak

Geçmişten günümüze gelinceye dek en çok yatırım yapılan araçlardan olan altın ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Altın yatırımcısı dikkat!

Altın yatırımcısı dikkat: Biraz daha sabredin! Gram altın 1450 TL olacak

Altın fiyatlarında düşüş yaşanmaya devam ediliyor. 19 Ekim tarihinde Ons altın fiyatı 1634 dolar seviyesinden işlem görmektedir. Altın yatırımı yapan kişiler tarafından düşüşün devam edip etmeyeceği araştırılırken konuyla ilgili açıklama o uzman isimlerden geldi. Peki, altın fiyatlarında son durum ne? Altında düşüş devam edecek mi?

Altın piyasası hemen her gün araştırılmaktadır. Son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan düşüş yatırımcıyı oldukça etkilemektedir. Yatırımcı elindeki altınları satmaya yönelse de uzman isimden yeni değerlendirme geldi. Altın fiyatlarında düşüş kalıcı olur mu? sorusu arama motoru üzerinden araştırılmaktadır. İşte, uzmanlar tarafından yapılan altın açıklamaları…

Ons altında fiyatlar geriledi!

Altın fiyatlarını doğrudan etkileyen Ons altın fiyatları bir süredir düşüş göstermeye devam ediyor. Altın piyasasında olan düşüşle ilgili değerlendirme yapan altın uzmanı Jigar Trivedi:

“Altın piyasasını bir süredir dolar endeksi etkiliyor. Yani dolar yükseldikçe altın düşüyor. Hafta başında da dolarda yaşanan düşüşler altın fiyatlarını daha da yükseltmişti. Fakat bugün dolarda yaşanan yükseliş altın fiyatlarında düşüşe neden oldu. Kısa sürede ons altın fiyatı 1700 dolar seviyesini geçmesi beklenmiyor. Eğer faiz oranında artış devam eder, dolar fiyatları yükselirse altın fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor” dedi.

Altın fiyatları

Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş tüm yatırımcıları olumsuz olarak etkilemektedir. Özellikle arama motorları üzerinden yatırımcılar tarafından altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? sorusu sorulmaya başlandı. Konuyla ilgili altın fiyatlarındaki düşüşü altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş değerlendirdi. İslam Memiş tarafından yapılan değerlendirmede:

“Altın piyasası oldukça güçlü bir piyasa, Bugün yaşanan fiyat gerilemesi kimseyi yanıltmasın. Normal şartlarda ons altın düşünülenden 100 dolar ile 200 dolar daha düşük seviyede ilerliyor. Fakat altın daha da direnç seviyesinde kalabilir. Bu baskılar da daha da düşüşe neden olabilir. Fakat bu baskılar elbette kalıcı değil. Zamanla fiyatlar yükselecek. Altın yatırımcısı biraz daha sabretmeli” dedi.

Gram altın 1450 TL olacak!

Gram altın fiyatları şuan düşüş gösterse de bu düşüşün sürekli olmayacağını söyleyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş:

Gram altında sakin bir fiyatlama takip ediyoruz. Ancak fırtına öncesi sessizlik diyebiliriz. Yıl sonu geldiğinde gram altını bu seviyede görmemiz mümkün olmayacak. Gram altın için asgari 1.200 TL rakamını konuşacağız. Ancak şunu da belirtmek isterim ki yıl sonu için gram altında 1.450 TL öngörümü korumaya devam ediyorum. O kapı henüz kapanmadı, öngörümde bir değişiklik yok. Zaten işlerin değiştiğini görürsem bunu açıklarım.” şeklinde konuştu.