Uzman isim açıkladı: Kısa sürede altın yükselmeyecek

Hemen her hafta altın fiyatlarıyla ilgili araştırmalar devam etmektedir. Yatırımcıların ilgisini çekecek bir açıklama o isimden geldi.

Uzman isim açıkladı: Kısa sürede altın yükselmeyecek

Yeni haftanın gelişiyle beraber altın fiyatlarının ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Altın fiyatlarının yeni haftada ne kadar olacağıyla ilgili açıklama o isimden geldi. Son zamanlarda altın fiyatları bildiğiniz gibi düşmeye devam ediyor. Altının resmen düşüş trendine girmesi yatırımcıyı tedirgin etmektedir.

Altın fiyatlarının düşüş göstermesi herkesin dikkatini çekmekle beraber özellikle yatırımcının dikkatini çekmiştir. Geçen hafta ABD enflasyonun beklentinin üzerinde gelmesi ve FED faiz artırımlarıyla beraber altın fiyatları resmen çöktü. Ons altın fiyatı geçen hafta içerisinde 1644 dolar seviyesine kadar düşerken haftaya fiyatların ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Gram altınla orantılı olarak ilerleyen ons altın fiyatı yeni haftada ne kadar olacak?

Ons altın düşüş eğiliminde!

Ons altın fiyatı şuanda 1643 dolardan işlem görmektedir. Fakat dünya genelinde yaşanan enerji krizi, ABD tarafından açıklanan FED faiz kararı ve enflasyon verilerinden sonra altın fiyatları resmen çakıldı. Altın fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan dünyaca ünlü analist Jim Wyckoff tarafından açıklama yapıldı. Wyckoff tarafından yapılan açıklamada gelecek hafta altın fiyatının ne kadar olacağıyla ilgiliydi.

Altın piyasasında kısa süreli düşüş eğilimi gördüğünü söyleyen Wyckoff, jeopolitik riskler sebebiyle altın boğaları güvenli yatırım yapamıyor diyen analist, fiyatlarda geri çekilmelerin devam edeceği ve ons altının 1600 doların altına düşmesini beklemiyorum demesi yatırımcıyı bir nebze de olsa umutlandırdı.

Kısa sürede altın yükselmeyecek!

Altın fiyatlarının bir düşüp bir yükselmesi yatırımcıyı umutlandırsa da düşüş eğilimine girmesi özellikle yatırımcıyı üzmeye yetti. Altın fiyatlarının ne zaman yükseleceğiyle ilgili araştırma yapan yatırımcılar için cevap niteliğinde bir açıklama geldi. Altın piyasasının önemli analistlerinden olan Darin Newson bu konuya bir açıklık getirdi.

Altın fiyatları

Ons altın fiyatlarında yaşanan kısa vadeli düşüş trendinin sona ermediğini ve Ons altının hedefinin şuanda 1615 dolar olarak kalmasına değinen Newson, yakın vadede altın fiyatlarında bir yükseliş yaşanmayacağına da değindi.

Altın fiyatları Mart 2020’ye dönebilir!

Altını ziynet eşyası olarak değil de yatırım aracı olarak düşünen kişiler tarafından sıklıkla araştırılan altın fiyatlarıyla ilgili bambaşka bir yorum da ünlü analist Mark Leibovit’ten yapıldı. Mark Leibovit’in bakış açısı dikkatleri çekti. Ünlü isim tarafından yapılan açıklamada

Altın fiyatlarında bir boğa piyasası yaşanacağını düşünsem de bu kolay olmayacak. Altın fiyatları yükselmeden öncelikle ons altında Mart 2020 yılına dönüş yapılabileceği ve en düşük seviyenin görüleceğini belirten Leibovit, bu düşüşten sonra da ons altın fiyatının uçuşa geçeceğine değinildi.

Yatırım tavsiyesi değildir.