Bu hafta altın haftası! Altında yükseliş uyarısı

Bir düşüp bir yükselen altın fiyatları ABD tarafından açıklanan veriler sonrası tam anlamıyla çakıldı. Fakat altın fiyatlarında yükseliş uyarısı geldi.

Bu hafta altın haftası! Altında yükseliş uyarısı

Geçtiğimiz haftaya bin TL’nin üzerinde merhaba diyen altının fiyatı haftanın son işlem gününe kadar aşağı yönlü hareket etti. Haftanın son gününde ise bin TL’nin altında kapanış yapan altın, yatırımcısının yüzünü güldürmedi. Altın analistleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu da altında düşük fiyatın bir avantaj olduğu ve alım fırsatı olarak değerlendirildiği belirtildi. Peki, altın ne kadar?

Çeyrek altın 2 bin TL'yi görebilir

Bu hafta altın haftası! Altında yükseliş uyarısı - Resim : 1

Haftanın son işlem gününü düşüşle kapatan altın fiyatları şuanda ortalama 980 TL’den işlem görmektedir. Altının şuanda düştüğünü ve yükseleceğini belirten ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu tarafından altın fiyatlarının yükseleceğine değinildi. Öngörülen rakamlara göre gram altın fiyatı 1500 TL, çeyrek altın fiyatlarının ise 2000 TL’ye kadar çıkacağı belirlendi.

Düşüşlerin kalıcı olmayacağını ve değerli diğer emtiaların da fiyatlarının kısa süre içerisinde %35 oranında artacağını söyleyen Tunç Şatıroğlu, gram altının 1500 TL’ye kadar çıkacağını söyledi. Şatıroğlu tarafından yapılan açıklama kapsamında gram altın 1500 TL’ye ulaşacağı ön görülürken ayrıca çeyrek altının da 2000 TL bandında işlem göreceğini tahmin etti.

Güncel altın fiyatları

Güncel altın fiyatları haftanın son işlem gününü bin TL’nin altında kapatmıştı. 16 Ekim altın fiyatları ise:

Gram altın alış fiyatı 981 TL, satış fiyatı 982 TL,

Çeyrek altın alış fiyatı 1617 TL, satış fiyatı 1640 TL,

Yarım altın alış fiyatı 3228 TL, satış fiyatı 3282 TL,

Cumhuriyet altın alış fiyatı 6446 TL, satış fiyatı ise 6541 TL’den işlem görmektedir.

 Yatırım tavsiyesi değildir.