Altın fiyatlarında kritik seviye açıklandı! İşte, Ons ve gram altın yorumları

Altın fiyatlarının bir süredir dalgalı olarak ilerlemesi hemen her yatırımcının canını sıkmaya yetti. Başarılı analist tarafından altın piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı.

Altın fiyatlarında kritik seviye açıklandı! İşte, Ons ve gram altın yorumları

Başarılı ekonomist Tunç Şatıroğlu tarafından altın piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı. Hem ons altın hem de gram altın ile ilgili beklentilerini açıklayan Şatıroğlu, altın yatırımcılarını uyardı. Son zamanların en çok konuşulan piyasalarından olan altın piyasası sert düşüş yaşadı. Özellikle yatırımcılar yaşanan bu sert düşüşün ardından neler olacağını merak etmeye başladı. Altın fiyatları hangi seviyelere çıkacak? Altın fiyatlarıyla ilgili gelişmeler neler? Tüm bu soruların cevabını ünlü ekonomist cevapladı.

FED faiz kararları altın fiyatlarında önemli!

Her daim altın fiyatlarını doğrudan etkileyen ABD faiz kararları ve enflasyon gelişmelerinin takip edilmesi gerektiğini anlatan Tunç Şatıroğlu tarafından:

“FED faizi yükselteceğini söylüyor ve bunun piyasalarda da bir karşılığı var. Bizdeki gibi değil FED’in faiz kararları. Burada artık daha fazla şahin açıklamalar yapılmaması gerekiyor. Enflasyonda da bir ivme yakalanmıştı. Ancak ikinci ayda bu olmadı. Konut fiyatları yükseldi ve kiralar da arttı. Enflasyon da bundan dolayı yükseldi” denildi.

Altın fiyatları

Ons altın 1718 dolar seviyesine çıkabilir!

Ons altın fiyatları doğrudan gram altın fiyatlarını etkilemektedir. Ons altın için de fiyat analizi yapan Tunç Şatıroğlu:

“FED’in faiz artırımlarında durması bugünlerde gerçekleşmeyecek. Ons altın için 1.680 dolar iyi bir destekti. Bu pandemi öncesi görülen seviyeydi. Burada durmasını beklerdik ama olmadı. Daha aşağısında destek seviyesi 1.662 dolar destek seviyesindeydi. Oranın da altına değip yükseldi. Bu seviyelerde bir tepki yükselişi normal. Ons altında 1.718 dolar seviyesine kadar yükseliş bekleyebiliriz” dedi.

Gram altın yükselecek mi?

Gram altın fiyatları bir süredir düşüş gösterdiği için altın yatırımcısı tarafından araştırılmaktadır. Konuyla ilgili dolar uyarısı yapan Tunç Şatıroğlu:

“Gram altın için alın oturun diyoruz yine aynı görüşteyiz. Dolar kurunda bir patlama meydana gelebilir. O taraftan gelen sinyaller hiç iyi değil. Sürekli bankalara dolar bozdurun deniliyor. Bunların hepsi artık ateş bacayı sardı demektir. Bu hafta Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı var ve yine faiz indirimi yapabilirler. Benim için 100 baz puan faiz indirimi hiç de sürpriz olmaz. Yangına artık benzini falan geçtik elimize lpg aldık gidiyoruz. Ondan sonra dolar kurunda çok ciddi bir yükseliş başlayabilir. O zamandan sonra da elinde gram altını olanlar sevinirler.” dedi.