AKSGY hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

AKSGY hisse senedi Borsa İstanbul'da en değerli 100 şirket arasında olmasına rağmen hisse senedinin endeks üzerinde ağırlığı pek yok. AKSGY hissesinin geleceği hedef fiyatı ve potansiyel 2022 performansı.

AKSGY hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

AKSGY hisse

Temelleri 2005 yılının sonunda atılan Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin faaliyet alanı olarak KAP'a; gayrimenkul projelerine ve gayrimenkullere dayalı haklara yatırım yapmak. Gayrimenkullere, gayrimenkullere dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak olarak bildirildi. 

20005 yılından sonra hızlıca yükseliş gösteren ve faaliyet alanında güzel kârlar elde eden Akiş Gayrimenkul 2013 yılında halka arz olmaya karar veriyor. Yılın ilk ayında Borsa İstanbul'da aktif işlemlere konu olmaya başlayan şirketin sermayesi 805 milyon lira.  Şirketin Genel Müdürlük koltuğunda ise İhsan Gökşin Durusoy oturuyor. 

AKSGY hissesi kimin?

* Yüzde 33.37'lik kısmı halka açık.

* Yüzde 14.86'lık payların sahibi Raif Ali Dinçkök.
* Yüzde 14.66'lık payların sahibi Akkök Holding.
* Yüzde 8.91'lik payların sahibi Alizede Dinçkök Eyüboğlu.
* Yüzde 8.18'lik şirket paylarının sahibi Emniyet Ticaret ve Sanayi.
* Yüzde 8.15'lik şirket paylarının sahibi Nilüfer Dinçkök Çiftçi.
* Yüzde 6.20'lik hisse senedinin sahibi European Bank Develeopment.
* Yüzde 5.67'lik şirket paylarının sahibi ise Alina Dinçkök olarak tescil edilmiştir.

 AKSGY şirket haberleri

AKSGY hissesi hangi pazarda işlem görüyor?

1 BIST TÜM 

2 BIST KURUMSAL YÖNETİM 

3 BIST TÜM-100 

4 BIST YILDIZ 

5 BIST GAYRİMENKUL YAT. ORT. 

6 BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 

7 BIST MALİ

AKSGY hisse senedi yorum

Geçtiğimiz yıl içerisinde büyük bir ralli yapan AKSGY hissesi 4 lira bölgesinin kapısına kadar dayanmış durumdaydı. Zirve fiyatını gördükten sonra dip bölgesi fiyatlarına kadar gerileyen AKSGY hisse fiyatları şu aralar 1.67 liradan işleme konu olmaya devam ediyor. Hisse senedi fiyatları giderek dip bölgesi oluşturma eğiliminde olan AKSGY hissesi buradan alacağı tepki alımları ile düşen kanalın tepe bölgesine doğru ağır aksak yolculuğuna devam ediyor.

AKSGY hissesi temettü veriyor mu?

AKSGY hisse temettü takvimi

2021 ve 2020 yıllarında temettü vermeyen AKSGY hissesi 2020 yılında yüzde 28.97 bedelsiz bölünmüştür. Daha sonrasında pandemi dönemiyle birlikte hisse nakit akışını hızlandırmak borç ödemelerini gerçekleştirmek ve yeni atılımlar yapmak için yüzde 45 bedelli bölünerek geçtiğimiz yılı temettü verimliliği açısından boş geçirmiştir.

Son 2 yılın haricinde AKSGY hissesi 2017 yılından bu yana oransal açıdan iyi sayılabilecek seviyelerde temettü dağıtımı gerçekleştiriyor.

AKSGY  hisse senedinin 2022 yılında hedef fiyatı kaç TL?

AKSGY hissesi ile ilgili araştırma yapan birçok analist bulunmaktadır. Bu analistler AKSGY hissesinin 2022 yılındaki hedef fiyatı ile ilgili tam bir konsensus oluşturmadığı gibi birden fazla fikir bulunuyor. AKSGY hissesinin fiyatlarının yükselişe devam edeceğini düşünen analistler adet başına hisse fiyatının 2.50 TL üzerine çıkabileceğini iddia ederken düşüş yanlısı analistler ise AKSGY hissesinin 1.55 altına inmesi durumunda kuruşlu fiyatlara kadar geri çekilebilme ihtimalini dile getiriyorlar.

AKSGY hissesi teknik ve formasyon analizi

AKSGY hissesi teknik açıdan incelendiği takdirde hisse fiyatlarının dip bölgesine doğru yöneldiğini görmekteyiz. AKSGY hisse fiyatlarının yükseliş için son dibini yaptığına inan yatırımcıların yakın stopla işleme girdiği gözlemleniyor. Düşen kanalın dibinden tepki alınmaması durumunda ise 1.55 ve 1.45 bölgesine kadar gerileyebileceğini dile getirdiler. 

AKSGY hissesi günlük grafiklerde teknik destek ve direnç seviyeleri şöyle sıralanıyor,

Destekler: 1,67 - 1,55 - 1,45
Dirençler: 1,71 - 1,83 - 1,89

BirBorsa / Cem Arslan

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AKSGY AKIS GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.08
Satış 16.12
Değişim -0.14%
Son Değer 16.09
En yüksek 16.4
En düşük 16.01
Haftalık Değişim -0.3715%
Aylık Değişim -2.1289%
Yıllık Değişim 36.1252%
Etiketler