AKSA hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

AKSA hisse Borsa İstanbul'un en değerli 100 şirketinden biri olmakla birlikte endeks üzerinde ağırlığı yalnızca yüzde 0.7'dir. AKSA hisse senedinin geleceği, hedef fiyatı ve potansiyel 2022 performansı.

AKSA hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

AKSA hisse tarihi 

AKSA Akrilik Kimya Sanayii A.Ş., Cumhuriyetin ilk yıllarında temelleri atılmış ve akrilik esaslı tow, tops ve elyaf imalatı alanında faaliyet gösteriyor. Şirketin halka arz süreci ise kuruluşundan 18 yıl sonra sermaye artırımı yoluyla yapılmış ve o zamanki ismi İMBK olan şimdiki ismi ise Borsa İstanbul olan ticaret platformunda işlem görmeye başladı. Kurulduğu günden bu yana sermayesini ve kârlılık artışında artış yaşanması devam eden AKSA hissenin güncel sermayesi 323 milyon 750 bin lira olarak biliniyor. Bunun karşılığında şirketin piyasa değeri ise 10 milyar liranın biraz üzerine ulaşmış durumda. 

Şirketin hisselerine sahip yabancıların oranı ise anlık olarak yüzde 32.89 olarak belirtilmiş durumda. Ayrıca şirketin 1.15 milyar lira net borcu bulunuyor.

AKSA hissesi kimin?

* Şirketin halka açıklık oranı yüzde 40.67 bu sebeple şirketin en büyük hissedarı dolaşımdaki hisselerin sahibi olan yatırımcılar. 

* Şirketin yüzde 39.59 paylarına sahip olan kurum Akkök Holding.

* Şirketin yüzde 19.74'lük paylarına sahip olan kurum Emniyet Ticaret ve Sanayi A.Ş. 

AKSA hisse

AKSA hisse hangi pazarda işlem görüyor?

* BIST SURDURULEBILIRLIK KATILIM 

* BIST 100-30

* BIST TEMETTÜ 

* BIST TEMETTÜ 25

* BIST YILDIZ 

* BIST KATILIM 30 

* BIST 100 

* BIST KURUMSAL YÖNETİM 

* BIST KİMYA, PETROL, PLASTİK 

* BIST KATILIM 50

* BIST KATILIM TUM 

* BIST SINAİ 

* BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK 

* BIST KATILIM 100 

* BIST TÜM

 AKSA hissesi yorum

AKSA hisse 2020 Eylül ayında başladığı yükselen kanalın devam ettiği gözlemleniyor. Son dönemde yaşanan sert düşüşe rağmen hisse hâlâ yükselen kanalın üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Şirket kârlılık anlamında başarılı bir performans gösteriyor ve endekste yaşanan enflasyon krizinden hemen önce tarihi zirvesi olan 41.52 TL'ye yükseldi. Daha sonrasında ise hisse fiyatları sert şekilde düşüş gösterdi. Çok dik olan yükselen kanalın dip bölgesinde bulunmasına rağmen tepki alımları son günlerde nispeten cılız kaldı. 

Ayrıca AKSA hissesi için alım yapan teknik analistler stop noktasını çok yakın olduğunu bunun sebebi olarak ise yükselen kanalın dip bölgesinde oluşan fiyat oluşumu kanal dibini delmesi durumunda en yakın destek olan 25.52 TL seviyesine kadar geri çekilebilir. 

AKSA hisse temettü veriyor mu?

AKSA hisse temettü takvimi

Borsa İstanbul Temettü Endeksinde kendisine yer bulabilecek kadar sık ve verimli temettü veren AKSA hissesi, temettü yatırımcılarının en uğrak noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Son 11 yıldır her yıl düzenli temettü veren AKSA hisse, 2000 yılından bu yana düzenli aralıklarla temettü dağıtımı yapıyor. Bu durumda hisse fiyatlarına doğrudan yansıyor. Son olarak şirketin güven veren hareketleri yatırımcılara da güven vermesiyle birlikte halka açık paylarda işlem yapan kişi sayısı artıyor.

 AKSA hisse  senedinin 2022 yılında hedef fiyatı kaç TL?

AKSA hisse fiyatları üzerinde teknik ve temel analizlerde bulunan analistler birden farklı hedef fiyat bölgesi veriyor. Hazırlanan raporlar incelendiği takdirde hissenin pandemi dönemi de dahil olmak üzere kârlılık oranlarını başarılı şekilde sürdürdüğünü gözlemleyen analistler hisse fiyatları ile ilgili olarak 48 TL hedefi veriyor. Düşüş yönlü yorum yapan analistler, AKSA hisse fiyatının 2022 hedefi olarak Kasım 2021 tarihindeki bölgeye kadar gerileyebileceğini düşünüyor. (21.10 TL)

AKSA hisse teknik ve formasyon analizi

AKSA hisse grafik

AKSA hissesinde görünen o ki hisse fiyatlarının yükselen regresyon kanalı içerisine girdiği tarihten bu yana çok hızlı yükselişi söz konusu. Bu tarihten itibaren yükselen kanal içerisinde yüksek volatilite ve sert yukarı yönlü hareketlerin olması kimi yatırımcı için güzel bir para kazanma aracı olarak görülürken kimi yatırımcı için ise kâr satışı yapmak için fırsat olarak görüldü. Hisse tarihi zirve fiyatı olan 41.52 TL bölgesini gördükten sonra endekse uyum sağlayıp sert satışlara maruz bırakıldı. Gerilen fiyatlar hissenin yükselen kanalın dibine kadar gerilemesine neden olmasına rağmen 28.54 TL seviyesindeki destek çalıştı ve hisse fiyatları şimdilik 31.12 TL'de işleme konu olmaya devam ediyor. 

AKSA hissesi günlük grafiklerde teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle sıralanıyor, 

Destekler: 28.54 - 25.52 - 21.10 - 15.58 
Dirençler: 31.60 - 33.36 - 41.52

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AKSA AKSA AKRILIK KIMYA SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 100.2
Satış 100.3
Değişim 0.6%
Son Değer 100.2
En yüksek 105.3
En düşük 98.95
Haftalık Değişim -3.7463%
Aylık Değişim 3.749%
Yıllık Değişim 2.4396%
Etiketler