AKMGY hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

AKMGY hisse senedi Borsa İstanbul'un en değerli 100 şirket arasında olmasına rağmen BIST 100 endeksinde ağırlığı neredeyse yok denecek kadar az. AKMGY hisse senedinin geleceği, hedef fiyatı ve potansiyel 2022 performansı.

AKMGY hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

AKMGY hisse tarihi

Akmerkez Gayrimenkul yatırım ortaklığı 1989 yılında temelleri atıldıktan sonra gayrimenkul yatırım ortaklığı alanında faaliyet göstermeye başladı. 37.364 milyon lira sermayesi olan şirket 2005 yılında halka arz oluyor ve Nisan 2005'de aktif işleme dahil olmaya başlıyor. Şirketin Genel Müdür koltuğunda ise Murat Kayman oturuyor. 

AKMGY hissesi kimin?

* Yüzde 45.93'lük şirket paylarına sahip olan klepierre şirketin en büyük ortağı.
* Yüzde 24.26'lık şirket payları halka açıklık oranı ile Borsa İstanbul'da aktif işleme devam ediyor.
* Yüzde 12.54'lük payların sahibi Akkök Holding A.Ş..
* Yüzde 10.47'lik payların sahibi Tekfen Holding A.Ş..
* Yüzde 6.8'lik payların sahiibi ise Davit Braunştayn.

AKMGY hisse

AKMGY hisse hangi pazarda işlem görüyor?

* BIST TÜM-100

* BIST KURUMSAL YÖNETİM

* BIST GAYRİMENKUL YAT. ORT. 

* BIST MALİ 

* BIST TÜM 

* BIST TEMETTÜ

AKMGY hissesi yorum

AKMGY hissesinin temettü sıklığına bakıldığı takdirde hissenin kârlılık artışını gözlemlemek mümkün. Şirket tarihi zirvesinden hem dolar bazlı hem TL bazlı bir hayli uzak olmasına karşılık Eylül 2021 döneminden bu yana yükselen kanal içerisinde hareketlerine devam ediyor. Yükseliş trendini devam ettirmeye çalışan şirketin son bilançosu henüz açıklanmadı fakat analistlerin beklentisi son dönemden daha fazla kâr açıklaması yönünde.

Şirket paylarının BIST 100 endeksinde pek fazla ağırlığı olmadığı gibi şirketin hacmi de bir hayli düşük durumda. Şirketin piyasa değeri ise 1.631 milyar TL olarak karşımıza çıkıyor. 

 AKMGY hisse temettü veriyor mu?

AKMGY hisse temettü

2021 yılının her çeyreğinde temettü dağıtımı gerçekleştiren AKMGY hissesi kârlılık açısından son yılı yüksek kârla geçirdiğim gözlemlenebiliyor önceki senelerde ise temettü verimliliği ise çoğu BIST 100 şirketinden daha fazla olan AKMGY hissesi, temettü yatırımcıların tercih ettiği hisselerden biri olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. 

 AKMGY hisse senedinin 2022 yılında hedef fiyatı kaç TL?

AKMGY hissesi ile ilgili analizlerde bulunan birçok analist mevcut. Bu analistler arasında hissenin 2022 yılını nasıl geçireceğine dair birden fazla yorum bulunuyor. AKMGY hissesinin yükseleceği yönünde fikir beyan eden analistler hisse fiyatlarının tarihi zirve bölgesine yaklaşma ihtimali olduğu öngörülürken düşüş yönlü fikir beyan eden analistler ise hissenin 2022 performansında ciddi bir düşüş bekliyor ve 20 lira bölgesine kadar gerilemesini beklediğini dile getiriyor.

AKMGY hisse teknik ve formasyon analizi

AKMGY hisse

AKMGY hissesi teknik açıdan incelendiği takdirde hisse fiyatlarında yaşanan yükseliş ihtimali üreten indikatör sayısı her ne kadar artış gösteriyor olsa bile yükselen kanalın hemen altında bulunan 44.58 TL seviyesindeki dirençten 3 denemesinde de başarısız oldu. Grafiklerde görülen bir başka durum ise yükselen kanalında tepesine çıkmasıyla birlikte (59.46 TL) sert bir satış dalgasına maruz kaldı ve 42 liraya kadar geriledi. AKMGY hisse fiyatlarını canlı olarak takip etmek istiyorsanız buraya tıklayınız. 

AKMGY hissesinde günlük grafiklerde teknik destek ve direnç noktaları şöyle sıralanıyor,

Destekler: 40,68 - 38 - 35,40
Dirençler: 44,58 - 47,42 - 50,24

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AKMGY AKMERKEZ GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 285
Satış 285.5
Değişim 2%
Son Değer 285.5
En yüksek 288.75
En düşük 273.5
Haftalık Değişim 1.9245%
Aylık Değişim 1.0458%
Yıllık Değişim 127.3337%
Etiketler