Akıllı sözleşmeler açıklaması Cardano'yu uçuruyor!

Akıllı kontratlar konusunda bugün açıklama beklenen Cardano (ADA) fiyatı 2 dolar barajını geçmeyi başardı.

Akıllı sözleşmeler açıklaması Cardano'yu uçuruyor!

Tether’i geçerek en büyük 3. Kripto para olmayı başaran Cardano, bugünkü akıllı sözleşme açıklaması beklentisiyle son dönemdeki yükselişini iyice hızlandırdı. Ortalama 20 günde hemen hemen yüzde 100’e yakın bir artış yaşamakta olan ADA, şu an için 16 Mayıs’ta ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.45 dolardan yalnızca yüzde 20’lik mesafede bulunuyor ve 2.03 - 2.06 arasında işlem görmeye devam ediyor.

En büyük dijital paralar sıralamasında Binance’in BNB token’ını geçmeyi başaran ADA, 64 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşırken, benzer seviyedeki Tether’in (USDT) tahtını da zorlamaya başladı. ADA şu an için en büyük 3. Kripto para konumunda bulunuyor.

Hatırlanacağı üzere IOHK’in (Input Output Hong Kong) CEO’su ve Cardano kurucusu olan Charles Hoskinson, Cardano’nun merakla beklenen akıllı sözleşmeler teknolojisinin başlangıcının Cuma günü açıklanacağını açıkladı.
Hoskinson ayrıca TSİ gece yarısı, Bitcoin savunucusu olan Anthony Pompliano’nun Ethereum, Bitcoin değildir” tweet’ine de cevap verdi. Cardano kurucusu, “Hayır değil, daha iyisi…” dedi ve Ethereum-Bitcoin tartışmasında esasında kendine rakip bir proje olan Ethereum’a da destek verdiğini açıkladı.

Hoskinson Temmuz ayında da Bitcoin’i, “Göbekli ve elinde bira olan bitik bir futbolcuya” benzetmişti.

ADAUSD:BNN Cardano Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.2668
En yüksek 0.2723
En düşük 0.265
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler