Akaryakıt fiyatlarında zam devam edecek mi? Brent petrol fiyatı ne kadar?

Akaryakıt fiyatlarında son trend olan düşüş son mu buluyor? Peş Peşe gelen indirimler sona mı erdi? Brent petrol fiyatı ne kadar? güncel akaryakıt fiyatları.

Akaryakıt fiyatlarında zam devam edecek mi? Brent petrol fiyatı ne kadar?

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarında düşüş trendi devam ediyordu. Petrolde olan düşüşlerin akaryakıt fiyatlarında olumlu etkisi son mu buluyor? Brent petrol fiyatları yükselişe geçmesiyle akaryakıt fiyatları üzerinde olumsuz etki yarattı. Araç sahiplerinin yakından takip ettiği güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Brent petrol akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkiledi

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerginlik Brent petrol fiyatlarının rekor kırmasına neden olmuştu. Rusya tarafından Avrupa'ya uygulanan sert yaptırımlar sonucu enerji krizi ortaya çıktı ve bu petrol fiyatlarında olumsuz şekilde yansıdı. Akaryakıt ve gaz fiyatları da paralel olarak artış gösterdi.

Son zamanlarda petrol piyasasında yaşanan talep düşüklüğünün etkisi olarak akaryakıt fiyatları olumlu etkilenmişti. Bununla beraber stokların çoğalması ve ülkelerin üretim kapasitelerinin azalması akaryakıt fiyatlarında peş peşe indirim gelmesine neden oldu. İndirim sonrası yapılan zamların devam edeceği merak konusu. 

Brent petrolün varil fiyatı bugün 99.9 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yükselmesinin ardından akaryakıt fiyatları olumsuz etkilendi. Geçtiğimiz gün motorinin litre fiyatına 81 kuruşluk zammın ardından tekrar 23 liranın üzerine çıkmıştı. Bu seferde zam haberi benzin tarafından geldi. Sektör kaynaklarından aktarılan bilgiye göre benzine yarından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 10 kuruşluk zam bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarında zam devam edecek mi? Brent petrol fiyatı ne kadar? - Resim : 1

12 Ağustos akaryakıt fiyatları

Geçtiğimiz günlerde motorine yapılan zamla beraber benzine gel zam haberinin ardından güncek akaryakıt fiyatları şu şekilde:

Güncel motorin fiyatları

İstanbul'da litre fiyatı 23,15 TL'den satılırken, Ankara'da 23,27 TL, İzmir'de ise 23,28 TL üzerinden alıcı buluyor.

Güncel benzin fiyatları

Benzin litre fiyatlarında zammın ardından beklenilen fiyatlar İstanbul'da 21,13 TL, Ankara'da 21,25 TL, İzmir'de ise 21,26 TL.

Güncel LPG fiyatları

İstanbul'da 11,47 TL'den alıcı bulurken Ankara'da 11,34 TL, İzmir'de ise 11.14 TL'den satılıyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler