Bakanlığın adımıyla birlikte ikinci el fiyatları düştü

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araba fiyatlarını ilgilendiren önemli bir gelişmeye imza attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre ikinci el araçların 6 bin kilometre ve 6 ayı doldurmadan resmi olarak satışı tamamen yasaklandı.

Bakanlığın adımıyla birlikte ikinci el fiyatları düştü

Araba fiyatlarının her geçen gün arttığı bu dönemde Ticaret Bakanlığı tarafından piyasalara olumlu yansıyacak bir haber geldi. Habere göre ikinci el satışı yapmak isteyen kurumlar için arabaların belirli şartları tamamlaması gerekecek. Hem 6.000 kilometre hem de 6 ay şartı koyulan araçlar için koşullar sağlanmadığı halde ikinci el satışına izin verilmeyecek.

İkinci el piyasası düşmeye başladı

İkinci el piyasasına bakıldığında haberle birlikte düşüş gözlemlendi. Ortalama fiyatı 600 bin TL olan araçlarda 20 bin TL’ye kadar düşüşler görülürken bu haber ilerleyen dönemde de fiyatların düşmesini sağlayabilir. Galericiler tarafından arabalar daha yüksek fiyatlara satılmaktaydı. Alınan bu haber hem kurumları hem de galerileri yakından ilgilendirdi.


Sıfır araç alımı yapan şirketler belirli şartları taşımadıkları taktirde araç satışını resmi olarak gerçekleştiremeyecek. Araba piyasalarında meydana gelen yükselişleri engellemek adına yapılan bu faaliyet programı çerçevesinde ikinci el piyasasının daha düzgün bir fiyat seyrine sahip olması amaçlanıyor. Haberin üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen şimdiden araç fiyatlarında gözle görülür bir düşüş mevcut.

İkinci el piyasasında artan şikayetler doğrultusunda harekete geçen Ticaret Bakanlığı, konu ile ilgili düzenlemeyi kamuoyu ile paylaştı. Yürürlüğe girecek olan uygulama şimdiden ikinci el araba fiyatlarını düşüş yönlü etkiledi. Araba fiyatlarında meydana gelen düşüşlerin sürekli olarak devam etmesi adına çeşitli çalışmaların da Ticaret Bakanlığı tarafından sürdürüleceği bilgisi bulunuyor.

ÖTV indirimi beklentisi satışları azalttı

İlerleyen dönemde ÖTV’de indirim beklentisi mevcut araç satışlarının durağan konuma gelmesini sağladı. Çıkan haberlere göre ÖTV’de büyük bir indirim paketinin açıklanacağını gösteriyor. Araç almayı bekleyen birçok kişi ÖTV indirim haberleriyle birlikte alımlardan vazgeçip indirimi bekleme kararı aldı. İndirim haberi sonrasında araç fiyatlarında hızlı bir düşüş bekleniyor.

Bakanlığın adımıyla birlikte ikinci el fiyatları düştü
ÖTV indirimi sayesinde araç fiyatlarının beklentilerinde altında düşmesi birçok analist tarafından duyuruldu. ÖTV’de gelecek indirim aynı zamanda araç satışlarının artmasına neden olacak. Hem ikinci el piyasası hem de sıfır araç piyasasını ilgilendiren bu haber ilerleyen dönemdeki araç satışlarının yükselmesini sağlayacaktır. Şu an için durağan bir görünüme sahip olan araç satışları için ÖTV haberleri bekleniyor.

Etiketler