Emekli maaşını arttırmanın 7 formülü

Emekli maaş hesaplaması yapan birçok vatandaş düşük emekli maaşından dolayı isyan etmektedir. Emekli maaşını arttırmayı isteyen çalışanların ise izlemesi gereken birçok yol bulunmaktadır. Bu yolların takip edilmesi halinde ise yüksek emekli maaşı alınabilmektedir.

Emekli maaşını arttırmanın 7 formülü

Emekli maaşını arttırmayı isteyen çalışanlar çeşitli yolları araştırmaya başladı. SGK uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre emekli maaşını arttırmanın en önemli 7 formülü bulunmaktadır. Bu formüllerin uygulanması halinde beklentinin üstünde emekli maaşı almanız mümkündür. Emekli maaşını arttırmayı sağlayan bu yöntemler sayesinde daha rahat bir emeklilik hayatı sürmenize olanak sağlanmaktadır.

Emekli maaşı nasıl yükseltilir?

Emekli maaşını hesaplarken en önemli formülün SGK’ya ödenen primler olduğun bilinmelidir. SGK’ya yapılan çalışma dönemindeki ödemeler aynı zamanda emeklilik maaşını belirleyen en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Maaş iyileştirmesine bağlı olarak emeklilik maaşlarının arttığı bilinmektedir. Bunun dışında yapılacak uygulamalar sayesinde emekli maaşını arttırmak mümkün hale gelmektedir.

Emekli maaşını arttırmanın 7 formülü
Emeklilik maaşına dikkat ederken brüt maaşın önemini vurgulamak gerekir. Emekli maaşı net ücret üzerinden değil brüt ücret üzerinden hesaplanmaktadır. Bu nedenle brüt maaşınızın yüksek olmasının avantajını emeklilik yıllarında yaşayabilirsiniz. Emeklilik planlaması yaparken son 1 – 2 yılın etkisinin düşük olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bu nedenle son yıllara bırakılan uygulamaların yeteri kadar etki etmediğini görebilirsiniz.


Emekli maaşını yükseltmek için birden fazla yere sigortalı girişiniz olması önemlidir. Aynı anda iki yerde sigortalı çalışmanın emekli maaşını büyük ölçüde etkilediği bilinmektedir. Fazla mesai ve tek başına çalışılan işlerin herhangi bir şekilde emekli maaşına etkisi bulunmuyor. Fazla mesai yerine ekstra bir işte çalışmanın emekli maaşını arttırdığı bilinmektedir.

Emekli maaşını arttıran unsurlar nelerdir?

Emeklilik döneminde sıkıntıya girmemek adına birçok çalışan primlerini düzenli bir şekilde ödemektedir. Yüksek emekli maaşı alabilmek adına izlenecek birçok farklı yol bulunmaktadır. Çalışma döneminde gerçekleşecek olan bu adımlar sonucunda sizlerde yüksek emekli maaşı almaya hak kazanabilirsiniz. Emeklilik programı seçerken ilk olarak SSK’yı ön planda tutmanız gerekmektedir.


SSK’nın ön planda olması emeklilik dönemindeki maaşı büyük oranda arttırmaktadır. Bağ-kur ve Emeklilik Sandığı üzerinden prim ödemesi yapan çalışanların emeklilik döneminde düşük maaşlarla karşılaşması mümkün olmaktadır. Bu nedenle mümkün olunması halinde SSK’lı bir işte çalışarak emekliliğinizi daha da rahat bir hale getirebilirsiniz.


Aynı zamanda bilmeniz gereken bir diğer durum ise son 3.5 yıl kuralıdır. Son 3.5 yıl ( 1261 ) gün SSK’lı bir şekilde prim ödemeniz halinde emeklilik şartlarınız SSK kurallarına göre karşılanmaktadır. Bu nedenle hayatınız boyunca SSK’lı çalışmamış olsanız bile son yıllarınızda SSK’lı çalışarak birçok avantajdan yararlanabilirsiniz.

Etiketler