Ailesiyle yaşayan genç TOKİ alabilir mi?

Ailesiyle yaşayan genç TOKİ alabilir mi? sorusu arama motorları üzerinde araştırılmaya başlandı. İşte, detaylar…

Ailesiyle yaşayan genç TOKİ alabilir mi?

TOKİ, ihtiyaç sahibi vatandaşları ev sahibi yapabilmek için çalışmalara başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut projesi olan TOKİ başvuruları başladı. Peki, TOKİ’ye ailesiyle yaşayan genç başvuru yapabilir mi?

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak gündemlerden düşmeyen TOKİ ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Başvuruların başlamasıyla beraber 3 günde 2 milyon başvuru yapıldı. Başvuru yapan veya başvuru yapmayı düşünen kişiler tarafından bazı sorular sorulmaya başlandı. Özellikle TOKİ başvuru şartları araştırılmaya başlandı. En çok araştırılan konuların başında ise ailesiyle yaşayan genç TOKİ’ye başvuru yapabilir mi? Anne babasının evi olan TOKİ alabilir mi? sorusu oldu. İşte, sorulan sorulara cevaplar…

Ailesiyle yaşayan genç TOKİ alabilir mi?

Ailesiyle yaşayan genç TOKİ alabilir mi

Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak olan TOKi’ye başvurular başladı. Pek çok vatandaş tarafından TOKİ başvuruları yapıldı. Fakat TOKİ başvurularıyla ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Özellikle Ailesiyle yaşayan genç TOKİ alabilir mi? sorusu sıklıkla araştırılmaya başlandı. Yapılan açıklamalar sonucu 18 ile 30 yaş arasında olan gençlerin tamamı TOKİ başvurusu yapabilecek. Yani aile içinde olan gelir gencin geliri sayılmayacak.

Anne babasının evi olan TOKİ alabilir mi?

Bir genç anne ve babasından bağımsız olarak ekonomik gelirini elde ediyorsa ve ailesiyle beraber yaşıyorsa ayrıca 18 ile 30 yaş arasındaysa başvuru yapabilir. Aile içinde olan gelir gencin geliri sayılmayacağından dolayı anne babasının evi olan gençler TOKİ başvurusu yapabilir. Gençlere tanınan imkan sayesinde hemen herkesin ev sahibi olmasına imkan tanınacak. Hem 2+1 hem de 3+1 ev sahibi olmak isteyen gençler e-devlet üzerinden başvurularını yaptıktan sonra bankadan gelen mesaj sayesinde başvurusunu tamamlayabilecek.