TOKİ konut tipi seçilir mi? TOKİ 2+1 3+1 konut seçilecek mi?

TOKİ tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için başvurular çoktan başladı. Vatandaşlar tarafından TOKİ konut tipi seçilir mi? diye araştırmaya başladı. İşte, detaylar…

TOKİ konut tipi seçilir mi?  TOKİ 2+1 3+1 konut seçilecek mi?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ’ye başvurular sonunda başladı. 3 gündür alınan başvurularda vatandaşların aklındaki sorular da çoğalmaya başladı. TOKİ konut tipi seçilir mi?

TOKİ tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için uygun fiyatlı ev alma imkanı sunuldu. Uygun fiyatlı konutlara başvurular devam ederken başvuru yapan veya başvuru yapacak kişiler tarafından TOKİ konut tipi seçilecek mi? diye araştırılmaya başlandı. Yani isteyen kişiler 2+1 isteyen kişiler 3+1 konutları satın alabilecek mi? sorusu arama motorları üzerinde araştırılmaya başlandı.

TOKİ konut tipi seçilir mi? 2+1 mi yoksa 3+1 mi ev alacağıma karar verebilir miyim? Soruları araştırma konusu oldu. Özellikle TOKİ başvurusu yapan veya yapmayı düşünen kişilerin araştırdığı konuyla ilgili detaylar gelmeye başladı. Kısa sürece milyonlarca kişinin başvuru yaptığı TOKİ sosyal konut projesine başvurular rekor kırdı. Peki, konut tipi seçilebilecek mi?

TOKİ konut tipi seçilir mi?

TOKİ başvurusu yapan kişiler başvuru yaptığı il ve ilçeye göre 2+1 veya 3+1 mi ev alacaklarını seçme şansı istedi. Fakat TOKİ başvuru şartlarına göre başvuru yapacağınız ilçeyi ve projeyi seçebiliyorsunuz fakat konut tipi seçilemiyor. Başvuru yaptığınız esnada yalnızca metrekare seçimi yapabiliyorsunuz. Yani 2+1 mi yoksa 3+1 mi olacağına yazdığınız metrekare sayısına göre karar verilecektir. Siz seçim yapamayacaksınız.

TOKİ konut tipi seçilir mi

Bir yıl o ilçede oturmak şart!

TOKİ vasıtasıyla inşa edilecek olan evlere başvuru yapacak kişiler için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar arasında en önemlisi ise proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmek, proje ili nüfusuna kayıtlı olmak ve tapuda kayıtlı konutu bulunmaması şarttır. TOKİ vasıtasıyla ev satın almamış olmanız ve 18 yaşını doldurmuş olmanız şarttır.

TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapacak kişiler için her haneden tek başvuru alınacaktır. Genç kategorisinde ise 1991 yılı Eylül ayından sonra doğan kişiler başvurularını yapabilecektir. TOKİ vasıtasıyla sunulan evler elektrik, su, doğalgaz alt yapısı tamamlanmış ve imar planları alınmış şekilde teslim edilmekle beraber başvuru bedeli 500 TL olarak belirlenmiştir.