Araba alacaklara müjdeli haber: ÖTV indirimi ve peşinatsız uzun vade seçeneği…

Sosyal konut projesi ile dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya hazırlanan Ak Parti hükümeti, araba alım-satımlarında da önemli bir adım atacak. 2023 genel seçimleri öncesinde ÖTV indirimine gidilecek. Yerli otomobil TOGG için peşinatsız ve uzun vadeli ödeme seçeneği sunulacak. İşte detaylar…

Araba alacaklara müjdeli haber: ÖTV indirimi ve peşinatsız uzun vade seçeneği…

2023 genel seçimlerine sayılı günler kala Ak Parti hükümetinden vatandaşları memnun edecek adımlar gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinin başlatılması ile birlikte dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının yolu açılmıştı. TOKİ tarafından inşaatı tamamlanacak olan 250 bin konutluk proje için milyonlarca kişi başvuruda bulundu. 50 bin konutun ofise dönüştürülmesi ve 100 bin arsanın altyapısının tamamlanması da proje içerisinde yer alıyor. 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanan sosyal konut projesinin hemen ardından otomobil sektörüyle ilgili çalışmalar başlatıldı. 

 

Araba alacaklara müjdeli haber: ÖTV indirimi ve peşinatsız uzun vade seçeneği… - Resim : 1
2023 seçimlerinden önce TOGG piyasaya sürülecek


Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG için çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakından takip edilen TOGG projesi için 2023 yılı hedef gösterilmişti. Ak Parti hükümeti TOGG araçlarının genel seçimlerden önce satışa çıkarılması için düğmeye bastı. Peşinatsız ödeme modelinin sunulacağı TOGG araçlar için kamu ve özel bankalar tarafından uzun vadeli kredi seçeneği sunulacak. Ayrıca, faiz oranları düşük tutulacak. Evden sonra araba almak isteyen vatandaşların gönlünü kazanmak isteyen Ak Parti hükümeti, ÖTV indirimine de gitmeyi düşünüyor. ÖTV indirimi sadece TOGG marka araçlar ile sınırlı tutulmayacak. 

Araba alacaklara müjdeli haber: ÖTV indirimi ve peşinatsız uzun vade seçeneği… - Resim : 2
İkinci el araba piyasasında durgunluk sürüyor


Yaz aylarının başında ikinci el araba piyasası yılın en hareketli dönemini geçirmişti. Dövizdeki sallantı ve enflasyon oranlarının yükselmesi, araç satın almak isteyen vatandaşların hızlı hareket etmesine neden oldu. Fiyatların yükseleceğinden endişe eden vatandaşlar araç alım-satımlarında bulundu. Lakin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ÖTV’yi kaldıracağız açıklaması ikinci el araba piyasasında durgunluğa neden oldu. ÖTV indiriminin gündeme alınmasıyla birlikte araç satın almak isteyen vatandaşlar beklemeye geçti. TOGG araçlarının satışa çıkarılması ile birlikte piyasada yeniden canlanma yaşanması bekleniyor. ÖTV indirimiyle ilgili kulislerde farklı iddialar konuşuluyor. 2023 yılının ilk aylarında indirim oranının netleşmesi bekleniyor.