TOKİ borç kaç yıl sürecek? TOKİ 240 ay kaç yıl?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projeleri arasında yer alan TOKİ başvuruları sonunda başladı. TOKİ başvurusu yapan kişiler tarafından TOKİ borç kaç yıl sürecek diye araştırmaya başladı

TOKİ borç kaç yıl sürecek? TOKİ 240 ay kaç yıl?

TOKİ tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde verildi. TOKİ taksitleri bildiğiniz gibi 240 ay sürecek. Başvuru yapan kişiler TOKİ borç kaç yıl sürecek? TOKİ 240 ay kaç yıl? Diye araştırmaya başladı. Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan TOKİ ödemeleri toplam 240 ay sürecek.

TOKİ başvurusu yapan kişiler yapılan kurada ev almaya hak kazanırsa kaç yıl boyunca ödeme yapacağını ve aylık taksitlerini merak etmektedir. 2+1 ve 3+1 evlerin taksit fiyatları değişiklik gösterse de ikisi içinde toplam vade süresi 240 ay dır. Peki, TOKİ 240 ay kaç yıl?

240 ay kaç yıl?

TOKİ taksitleri bildiğiniz gibi 240 ay vade ile ödenecek. Bazı vatandaşlar tarafından arama motorları üzerinden TOKİ 240 ay kaç yıl? Şeklinde araştırma yapıldı. 240 ay toplamda 20 yıl yapar. Yani TOKİ başvurusu yaptınız ve almaya hak kazandıysanız 20 yıl boyunca taksit ödemeniz gerekecek.

TOKİ 240 ay kaç yıl

TOKİ aylık taksit ödeme planı

TOKİ aylık taksitleri 2+1 ve 3+1 evlere göre değişiklik göstermektedir. TOKİ tarafından başlatılan konutların fiyatları da değişiklik gösteriyor. 2+1 evlerin başlangıç fiyatı 608 bin TL olmakla beraber aylık taksitler 2280 TL olarak belirlendi. 3+1 evlerin başlangıç fiyatı 850 bin TL olmakla beraber aylık taksitler 3187 TL’den başlayacak. 240 ay vadeli olduğu için her yıl memur maaşlarına gelen zam oranlarına göre aylık ödeme planları da değişiklik gösterebilecek. Yapılan ilk açıklamalara göre 3+1 dairelerde en yüksek taksit rakamı da 3500 TL’yi geçmeyecek.

TOKİ taksitleri sözleşme imzalandıktan sonra başlayacak olmakla beraber tahmini taksitler evler teslim edilmeden 12 ay önce ödemeler başlayabilir. Fakat konuyla ilgili net bir açıklama yapılmadı. Yeni açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Hangi ilde kaç ev yapılacak?

TOKİ tarafından yapılacak evlerin tamamı 2 yıl sonra tamamlanacak. Bundan ötürü 81 ilde de konut yapılması planlanıyor. Öncelikli olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da yapılacak. Proje kapsamında İstanbul’da 50 bin, Ankara’da 18 bin, İzmir’de ise 12 bin 500 daire inşa edilecek.