Aile destek paraları yattı mı, neden yatırılmadı?

Sosyal Yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen aile destek paraları yattı mı, neden yatırılmadı? Soruları araştırılmaktadır.

Aile destek paraları yattı mı, neden yatırılmadı?

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Uzun zamandır ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen aile destek ödemeleriyle ilgili detaylar gelmeye başladı. Yardıma muhtaç kişilere verilen 450 TL ile 600 TL arasında ödemeler hesaplara yatırıldı mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan son açıklamada ihtiyaç sahibi ailelere aylık 450, 550 ve 600 TL olmak üzere üç segmentte destek verileceğinin açıklanmasının ardından milyonlarca ihtiyaç sahibi başvuru yapmıştı. Başvuru yapan kişiler tarafından aile destek paraları yattı mı? diye araştırılmaya başlandı.

Aile destek ödemesi hesaplara yatırıldı mı?

Aile destek paralarına başvuru yapan ve başvurusu kabul edilen kişiler Temmuz ayı içerisinde ilk ödemesini almıştı. İlk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapılmıştı. Hal böyle olunca Ağustos ayı ödemelerinin de 29 Ağustos günü hesaplara yatırılması bekleniyor. Aile destek ödemeleri sadece ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara verilmekle beraber başvurular kolaylıkla yapılmaktadır.

Aile destek paraları

Aile destek paketi başvurusu nasıl yapılır?

Aile destek başvurusu yapmak isteyen kişiler e-devlet kapısı üzerinden kolaylıkla başvurularını yapabilirler. Bir diğer başvuru yolu da ikametgah adresinizin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru yapmaktır.

Aile destek paketi ödemeleri ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan bu ödemeler 450 TL ile 600 TL aralığında olacak olup 12 ay boyunca düzenli olarak her ayın belirli bir günü verilecektir. Bu kapsamda bir evin gelir düzeyine göre yıllık 5400 TL ile 7200 TL ödeme verilecektir.