Milyonlarca kişiye müjde! 12 Bin 450 TL verilecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından milyonlarca kişiye müjde verildi. Tamı tamına 12 bin 450 TL verileceği duyuruldu.

Milyonlarca kişiye müjde! 12 Bin 450 TL verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Belirli başlı şartları karşılayan kişilere tam 12 bin 450 TL verileceği duyuruldu. PTT tarafından yapılan ödemelerle ilgili tüm ayrıntılar gelmeye başladı. Özellikle asgari ücretle çalışan kişilere verilen müjde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamayla belirli başlı şartları karşıladığı takdirde 12 bin 450 TL verileceği aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemeleri arasında yer alan 12 bin 450 TL ile ilgili detaylar belli oldu.

12 Bin 450 TL veriliyor!

Doğum parası

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen destek ödemeleri arasında yer alan doğum parasıyla ilgili ayrıntılar gelmeye başladı. Özellikle doğum yapan kadınların kolayca çalışma hayatına dönmesi ve iş hayatına kısa sürede geçmesi için verilen bu destek ödemesi doğum yapan kadınlara ödenmektedir. Verilen ödeme 12 bin 450 TL tutarında olmaktadır. Başvuru yapan kişiler de ödemelerini PTT üzerinden kolaylıkla alabilirsiniz.

Yardım parasından faydalanmak için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından koyulan şartları karşılamak gerekiyor. Şartlara baktığımızda ise:

Kadınların doğumdan önce bir yıl içinde en az 90 gün sigortalı olması,

İstirahatli olduğu dönemde iş yerinde çalışmamış olması gerekiyor.

Doğum yapmadan önce istirahatin başladığı tarihte sigortalılığının devam etmesi,

Doğumun canlı ya da ölü olarak gerçekleşmiş olması gerekir.

Kadınların doğum sonrası çalışma hayatına yeniden dönebilmesi için ödemeler SGK tarafından yapılmaktadır. Şartları karşılayan kişiler doğum yapan kadınlara 12 bin 454 TL’ye kadar yapılmaktadır.