Borsada en hızlı prim yapan sektör değişti! Yıllık getirisi yüzde 348 oranına yükseldi…

Yatırımcılar tarafından ulaşım sektörüne yoğun ilgi gösterilmeye devam ediyor. Borsada işlem yapan ulaşım sektörü temsilcileri yıllık yüzde 348 oranında getiri sağlıyor. Peki, ulaşım sektörü borsa hisseleri daha fazla yükselir mi? Neden ulaşım sektörü hisseleri yükseliyor? İşte detaylar…

Borsada en hızlı prim yapan sektör değişti! Yıllık getirisi yüzde 348 oranına yükseldi…

Dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemi ekonomik sorunların tetikleyicisi rolünü üstlendi. Uluslararası finans dünyası ekonomik sorunlara çözüm ararken; vatandaşlar ise en güvenli yatırım limanı olarak altına yöneldi. Pandemi döneminde en yüksek zarar oranını açıklayan sektör ise havacılık oldu. Zira, sağlık sorunları nedeniyle havacılık hizmetleri askıya alındı. Havacılık firmaları zarar üstüne zarar açıkladı. Koronavirüs aşısının bulunması ile birlikte, uluslararası havalimanları yeniden çalışmaya başladı. Havacılık sektörü zor bir sürecin ardından hızlı bir yükseliş trendi yakaladı. Özellikle yaz aylarında en yüksek prim oranlarına havacılık sektörü temsilcileri ulaştı. Bu durum borsadaki yatırımcıların da dikkatini çekti. Altın ve döviz yatırımının yerini borsada işlem gören havacılık firmalarının hisseleri aldı. Son bir yıllık dönemde havacılık sektörü borsa prim oranları yüzde 348 oranında yükseliş gerçekleştirdi. 

Borsada en hızlı prim yapan sektör değişti! Yıllık getirisi yüzde 348 oranına yükseldi… - Resim : 1
Uzun vadeli yatırımların yeni sığınağı: Havacılık sektörü


Kripto para piyasasındaki dalgalanmalar ve döviz kurunun belirsizliği yatırımların güvenli bir liman arayışı içerisine girmesine neden oldu. Özellikle uzun vadeli yatırımlar için risk teşkil etmeyen hisselere yönelim arttı. Havacılık sektörünün temsilcileri ise köklü firmalardan oluştuğu için güven veriyor. Türk Hava Yolları, uluslararası arenada ülkemizin en önemli markası olarak gösterilmektedir. Piyasa değeri yaklaşık 98 milyar TL olarak belirlenen Türk Hava Yolları, yıllık karının 4.9 katı oranında yükseliş sağladı. Ülkemizin havacılık sektöründeki diğer temsilcisi Pegasus’un piyasa değeri ise 26 milyar TL olarak belirlendi. Sabancı ailesinin de yönetimde olması hissedarlar açısından önem taşıyan etkenler arasında yer alıyor. Pegasus’un henüz pandemi döneminin hasarının altından kalkmış değil. Lakin, şirketin hisselerine yönelik ilgi artmaya başladı. Havacılık firmalarının borsada yükselen değer olmasının sebepleri arasında günlük ekonomik gelişmeler karşısında değer kaybetmemesidir. Uzun soluklu yatırımlar yapmak isteyenler için havacılık sektörü ideal yatırım alanı olacaktır. Finans uzmanları tarafından yükseliş trendinin artarak süreceği düşünülüyor.