Ağrı'da keşfedilen altın ve gümüşün piyasa değeri 1.2 milyar dolar!

Ağrı ilinin Diyadin ilçesinde altın ve gümüş rezervlerinin olduğu alanda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bununla beraber altın ve gümüşün toplam piyasa değerinin yaklaşık 1,2 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Ağrı'da keşfedilen altın ve gümüşün piyasa değeri 1.2 milyar dolar!

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Karali ile Mollakara köyündeki çalışmaları yakından inceledi.

'ağrı gümüş ve altın rezerv

'Türkiye ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Milletvekili Çelebi, bu bölgeye çok büyük yatırım yaptıklarını belirtti.

Bölgede bulunan değerli metallerin piyasa değeri 1,2 milyar dolar olarak belirtildi. Bunun yanı sıra 20 ton altın ve 3,5 ton gümüş bulunduğu açıklandı. Bölgede çalışmaların devam ettiğini belirten Çelebi, "İki yıl önce 2 bakanımız ve grup başkanvekilimiz ile burada temel attık. Önümüzdeki sene inşallah bu işletmenin temelini atıp ve aynı zamanda 2023 itibarıyla da burada bir tesisin açılmasını düşünüyoruz. Bu hem bölge hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacak." ifadelerine yer verdi.

ağı gümüş rezervleri

'160 milyon dolarlık yatırım yapılacak'

Buna ek olarak Çelebi, "Daha önce terörün kol gezdiği bölgede, şu an da ekonomik anlamda hamdolsun çok büyük bir girdimiz var. Tesis yaklaşık 160 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak. Bunları yer altından çıkarıp ülke ve bölge ekonomisine katkı vermeyi hedefliyoruz. Bölgede 37 tane sondajın yapılması lazım. Şu ana kadar 27 sondaj yapılmış. Geri kalanda eylülün ortasına kadar bitecek. Ondan sonraki süreçte tesislerin temel atma çalışmalarımız bu bölgede devam edecek." sözlerine yer verdi.

Çelebi son olarak bahsedilen bölgede 50 derecelik jeotermal su kaynağının olduğunu belirtti. 1000 dekar alan üzerinde seracılık yapmak isteyen bir şirketin de olduğunu ve yatırımcıyı desteklediği anlattı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler