CEMAS hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

CEMAS hissesi Borsa İstanbul'un en yüksek volatiliteye sahip hisselerinden biri olması nedeniyle traderların en uğrak hisselerinden biri olarak biliniyor. Nispeten olaylı bir hisse olarak bildiğimiz CEMAS hissesi neden düşüyor? CEMAS hissesi tekrar yükselecek mi? Gelin hep birlikte inceleyelim.

CEMAS hisse analizi ve hedef fiyatı 2022

CEMAS hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

* CEMAS hisse yorum
* CEMAS hisse hedef fiyatı
* CEMAS hisse alınır mı?
* CEMAS hisse temettü
* CEMAS hisse teknik analiz

CEMAS tarihçesi

CEMAS Döküm Sanayi A.Ş. şirketi, 1976 yılında temelleri atılmış olmasıyla birlikte döküm, çimento, madencilik, otomotiv, pik sfero alüminyum çelik döküm alanlarında faaliyet göstermeye devam etmektedir.

Şirket kurulduktan 34 yıl sonra halka açılma kararı alarak CEMAS şirketinin kaynaklarını artırmak ve yeni atılım yapmayı hedeflemiştir. 2010 yılının 6. ayının son günlerinde halka arz olan CEMAS 02.07.2010 tarihinde Borsa İstanbul'da aktif olarak işlem görmeye başlamıştır.

CEMAS şirketinin sermayesi 791 milyon TL olarak biliniyor. Bununla birlikte piyasa değeri ise 893.830.000 TL seviyesinde bulunuyor. 

CEMAS hisse

CEMAS hisse yorum

CEMAS hissesi sürekli yüksek volatiliteye sahip olması nedeniyle hisse fiyatlarının hızlı ve yön belirteçlerinin olmadığı bir dönemden sonra bir süredir CEMAS'a göre düşük volatilite ve nispeten yatay sayılabilecek bir dönem geçiriyor. Canlı Cemas fiyatlarını takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz. 

Cemas hisse temettü

CEMAS temettü

CEMAS hissesi temettü alışkanlığı olmayan bir hisse olarak göze çarpıyor. Yatırımcıların temettü emekliliği için çok tercih etmediği fakat traderların da yüksek volatiliteden faydalanmak için en sık durakların biri olarak karşımıza çıkıyor.

CEMAS hisse hedef fiyat 2022

CEMAS hissesi ile ilgili birden çok yorum mevcut olmakla birlikte analistler bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Bunun en temel sebebi ise hissenin fiyatlarındaki oynaklık. Kimi analist CEMAS hisse hedef fiyatı için 3 lira bölgesini hedef olarak gösterirken kimi analist ise bu BIST 100 endeksinin tekrar bir ralli yapmaması durumunda CEMAS hisse fiyatlarının kuruşlu bölgelere dönebileceğini düşünüyorlar.

CEMAS hisse grafik yorum

CEMAS hisse grafik

CEMAS hisselerinde teknik gösterge olarak yatay düşen regresyon kanalının dip bölgesinden aldığı sert tepkinin ardından ara kanal direncinden onay alamadığını ve tekrar  düşüş yaşadığı görüldü. Daha sonra toparlanmaya çalışsa bile endekse ayak uyduramayan hisse son işlem gününde endeks değer kazansa bile günü en azından başladığı yerde tamamladı. Bununla birlikte CEMAS hissesi günlük grafiklerde teknik destek ve direnç noktaları ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 1,05 - 0,97 - 0,90
Dirençler: 1,18 - 1,23 - 1,28

BirBorsa / Cem Arslan 

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

CEMAS CEMAS DOKUM SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 3.34
Satış 3.35
Değişim -0.04%
Son Değer 3.35
En yüksek 3.44
En düşük 3.3
Haftalık Değişim 0.6006%
Aylık Değişim -1.4705%
Yıllık Değişim -24.5495%
Etiketler