Adana'da petrol sürprizi! Değeri belli oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde petrol aramak için sondaj kuyusu açma çalışmasına başlandığı açıklandı.

Adana'da petrol sürprizi! Değeri belli oldu

Adana Kozan ilçesine bağlı Minnetli Mahallesi yakınlarında petrol arama kuyusu açılıyor. Maden ve Petrol işleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından teslim edilen arama ruhsat sahasında, Era Enerji Enerji Servis Hizmetleri ve Petrol Ticaret Limited Şirketi tarafından Eskimantaş-2  petrol arama kuyusu açılıyor. 

Maden ve Petrol işleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından teslim edilen arama ruhsat sahasında önceden açılan Eskimantaş-1 arama kuyusu hakkında 1418 metrede “Gaz Emareli Sulu Kuyu” olarak bir not kaydedilirken arama noktası terk edildi.

Adana'da petrol sürprizi! Değeri belli oldu - Resim : 1

Projenin değeri 7 milyon lira

7 milyon lira değerinde olan proje kapsamında 200 metrekarelik bir alanda sondaj çalışması gerçekleştirilecek. Bunun yanında yapılacak sondaj çalışması sadece 1250 metre olabilecek.

En fazla 125 metre olabilecek sondaj çalışmasının sonunda bulunan petrol üzerinde değerlendirmeler yapılacak. Kalite uygunluk değerlendirmesi sonuçlarına göre gerekirse yeni sondaj noktaları belirlenecek. Bunun yanı sıra petrolün uygun olması durumunda üretim aşamasına geçilebilecek.

Son olarak Minnetli Mahalle Muhtarı İzzet İnce ise, çalışmaları yakından takip ettiğini ve çok heyecanlı bulduğunu belirterek,  “Minnetli sınırları içinde bulunan bir arazideki çalışmalar yaklaşık 2 ay önce başladı. İnşallah petrolümüz çıkar, devletimiz, milletimiz ve mahallemiz için sevindirici olur” sözlerine yer verdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler