250 bin sosyal konut projesi başlıyor! 4200 TL taksit imkanı…

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için hazırlanan sosyal konut projesinin detayları ortaya çıktı. 81 ilde hayata geçirilecek olan proje kapsamında 250 bin konu ve 100 bin altyapılı arsanın satışı yapılacak. 240 ay vade seçeneğinin sunulduğu konutlar için aylık ödeme 4 bin 200 TL olacak.

250 bin sosyal konut projesi başlıyor! 4200 TL taksit imkanı…


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 81 ilde TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan proje Emlak Konut ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçirilecek. Sosyal konut projesi kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir’de dahil olmak üzere 81 ilde 250 bin konut inşa edilecek. 100 bin arsanın altyapısı tamamlanacak. Ayrıca, kullanılmayan 50 bin konut ofise dönüştürülerek satışa çıkarılacak. 

250 bin sosyal konut projesi başlıyor! 4200 TL taksit imkanı… - Resim : 1
Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi 


 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre sosyal konut projesi üç adımda tamamlanacak. İlk olarak 250 bin konut projesi için adım atılacak. İstanbul ve diğer illerdeki konut ücretlerinde cüzi farklar olacağı açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuruda bulunabileceği proje için hane halkının aylık geliri baz alınacak. İstanbul’da yaşayan bir ailenin aylık gelirinin 16 bin TL’nin altında olması gerekirken; İstanbul dışındaki bir ildeki hanenin 14 bin TL altında aylık gelire sahip olması gerekiyor. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan daha önceki bir projeye katılmamış olunması gerekiyor. Hane halkı içerisinden birinin üzerinde taşınmaz tapu kaydının bulunmaması şartı dikkat çekiyor. 


240 ay vadeli konut projesi başlıyor


TOKİ’nin 81 ilde inşaat çalışmalarını üstleneceği sosyal konut projesinin vade sayısı da belirlendi. Buna göre 250 bin konut projesine katılım hakkı elde eden vatandaşlar 240 ay vade seçeneğinden yararlanabilecek. İstanbul için aylık ödemelerin 4 bin 600 TL olarak belirlendiği öğrenilirken; İstanbul dışı bir ilde projeye başvuran vatandaşların 4 bin 200 TL taksit ödemesi yapması gerekiyor.  Sosyal konut projesinin ikinci ayağında ise kullanılmayan konutlar ofise dönüştürülecek. İstanbul’da 10 bin, İstanbul dışındaki diğer illerde ise 40 bin konut ofis haline getirilerek satışa çıkarılacak. Proje kapsamında küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerinin de kurulacağı açıklandı.