Altın fiyatlarında yeni dönem başlıyor! Altın fiyatları artacak mı?

Yatırımcıların en güvenli liman olarak değerlendirdiği altın için yeni dönem başlıyor. Ekonomi uzmanları altın fiyatlarının rekor seviyeye ulaşacağı uyarısında bulundu. Altın almak isteyenlerin hangi tarihlere dikkat etmesi gerekiyor? Altın fiyatları ne zaman yükselecek?

Altın fiyatlarında yeni dönem başlıyor! Altın fiyatları artacak mı?

ABD dolar endeksinde yaşanan düşüş nedeniyle altın fiyatları son üç haftayı düşük seviyelerde kapatmıştı. Altına yatırım yapan vatandaşların endişe duymasına neden olan düşüş, bu hafta itibariyle sona erdi. Ekonomi uzmanları tarafından altın fiyatlarının önümüzdeki süreçte giderek yükselişe geçeceği açıklandı. Enflasyon oranlarının da yüksek olması altın fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Özellikle ABD’nin son 41 yılın en yüksek enflasyon oranlarına ulaşması dünya ekonomisi üzerinde etkili oluyor. Altın Ons oranları Cuma gününden itibaren direnç göstermeye başlamıştı. Haftaya kritik seviyelerde başlangıç yapan altın için kritik tarih 21 Eylül olacak. Zira, ABD FED tarafından 21 Eylül’de faiz oranları açıklanacak. 

Altın fiyatlarında yeni dönem başlıyor! Altın fiyatları artacak mı? - Resim : 1


Altın fiyatları ne zaman yükselecek?


Ekonomi uzmanlarına göre altın, yatırımcılar tarafından güvenli bir sığınak olarak tercih edilebilir. Özellikle büyük yatırımcıların üst seviyelerde kar elde edilbilmesi için 21 Eylül tarihinin önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, 21 Eylül’den önce altın alınması tavsiyesinde bulunuyor. Altın fiyatlarının 2023 yılı içerisinde de yükselişini koruması bekleniyor. Enflasyon oranlarının kontrollü şekilde artmaya devam etmesi beklenirken; altına yapılan yatırımın uzun vade de kazanç sağlamak isteyenler için güvenli yol olduğuna dikkat çekiliyor. 

 


Gram altın fiyatları artacak mı?


FED tarafından açıklanacak olan faiz oranları dünya ekonomi piyasasını etkisi altına alacak. Küçük yatırımcılar içinde kritik öneme sahip olan faiz oranları gram altın, çeyrek altın ve tam altın fiyatlarının artmasına neden olacak. Son üç haftadır altın piyasasında yaşanan düşüşün sona ermesi Kapalıçarşı başta olmak üzere altın satışının yoğun olduğu bölgelerde etkisini hissettiriyor. Gram altın fiyatları haftaya bin TL’nin altında başladı. Cuma gününe kadar gram altın fiyatlarının bin TL’nin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Gram altın alış fiyatı 966.13 TL olarak belirlenirken; satış fiyatı ise 996.30 TL oldu.