Adalet Bakanlığı maaşa göre promosyon uygulamasını kaldırdı!

Adalet Bakanlığı tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen maaşa göre promosyon uygulamasında sona gelindi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre maaş tutarına göre promosyon alımı uygulaması durduruldu.

Adalet Bakanlığı maaşa göre promosyon uygulamasını kaldırdı!

Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı bilgiler doğrultusunda artık promosyon tutarları eşit bir şekilde dağıtılacak. Birçok personel tarafından beklenen açıklama bugün itibariyle bakanlıktan geldi. Yapılan açıklamaya göre maaşlara oranla promosyon ödemesi uygulamasının tamamen kaldırıldığı belirtildi. Binlerce personeli tarafından beklenen açıklama doğrultusunda artık tüm Adalet Bakanlığı personelleri hak ettikleri promosyon tutarlarından diğer personellerle aynı miktarda yararlanabilecek.

Eşitlik ilkesine önem verilecek

Adalet Bakanlığı’nın uzun yıllar boyu gerçekleştirdiği “maaşa göre promosyon” uygulaması 2022 itibariyle yürürlükten kalktı. Böylelikle tüm personellerin eşit bir şekilde promosyon alması mümkün hale getirildi. Adalet Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan tüm personeller aynı düzeyde promosyon alabilecek. Eşitlik açısından büyük bir önem sağlayan bu karar bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Adalet Bakanlığı maaşa göre promosyon uygulamasını kaldırdı!
On binlerce çalışan personeli bulunan Adalet Bakanlığı’nın bu alanda personelleri tarafından memnun edildiği görülüyor. Her personeline eşit ve en yüksek kademeden ödeme yapacak olan bakanlık promosyon ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Sözleşmeli personellere uygulanacak olan promosyon uygulaması sürecinde her personelin aynı miktarda ücret alması da mümkün hale getirilecek.


Son zamanlarda sıklıkla çağrıda bulunulan durumla ilgili son sözü Adalet Bakanlığı söyledi. Bakanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda ilerleyen dönemlerde alınacak olan promosyon tutarlarının tüm personeller arasında eşit bir şekilde paylaşılacağı belirtildi. Bakanlık bünyesinde çalışan tüm personellere verilecek olan promosyonlar ise hem hizmet teşviki hem de bakanlık çalışanı olma açısından büyük bir artı olarak değerlendiriliyor.

Hakim ve savcıların promosyon tutarına eşit olacak

Yıllar önce belirtilen bir duruma göre hakim ve savcıların diğer Adalet Bakanlığı personellerinden çok daha fazla promosyon aldığı açıklanmıştı. Bu durum birçok kademede tepkiye neden olsa bile bakanlık tarafından herhangi bir geri adım bugüne kadar yapılmamıştı. Gelinen son nokta da ise hakim ve savcıların promosyon tutarları sabit oldu.


Büro-iş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi tarafından yapılan çağrıya Adalet Bakanlığı tarafından sessiz kalınmadı. Yıllar öncesinde gerçekleştirilen sözleşme doğrultusunda savcıların çok daha yüksek promosyon alması mümkün hale gelmekteydi. Son düzenleme ile artık tüm Adalet Bakanlığı personellerinin eşit promosyon alması imkanı sağlanacak.


Promosyonla ilgili bir diğer gelişme ise %10’luk kotanın kaldırılması oldu. Üç yıl süreyle ödenecek olan promosyon tutarlarına ilişkin ihale sürecinin sonlanmasının ardından tekrardan sözleşme yapılması mümkün hale gelecek. Aynı zamanda tek seferde ödenecek olan promosyonlarla ilgili önümüzdeki haftalarda açıklamanın yapılması bekleniyor.

Etiketler