ABD'den Sedef Kabaş tepkisi!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanına hakaret etme suçlaması ile tutuklanma kararı alınan Sedef Kabaş için bugün ABD'den tepki yağdı. İşte detaylar...

ABD'den Sedef Kabaş tepkisi!

ABD’den Türkiye’ye Sedef Kabaş tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile göz altına alınıp kısa süre sonrada tutuklama kararı alınan Sedef Kabaş için ABD’den tepki yağdı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, hafta sonu gözaltına alınan Sedef Kabaş ile ilgili bir açıklama yaptı. Price, ABD’nin bu gözaltına alınma olayından “hayal kırıklığı” duyduğunu belirterek bu alanda geri adım atılmasının daha iyi olacağını vurguladı.

Basın toplantısında konuşan Price şu ifadelere yer verdi. “Biz ifade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğini ve bunun bazılarını rahatsız edecek ya da tartışmaya açık olmasına rağmen korunmasına ihtiyaç duyduğuna inanıyoruz” diyerek bu alandaki adaletin sağlanmasını vurguladı. Ülkemizde ise bu konuşma yanlış bulunarak Sedef Kabaş’ın tutuklu kalma halinin devamı talep edildi. Ancak her ne kadar mahkeme kararı bu olsa daha bu cezanın sadece bir cümle için verilmesi halk tarafından yanlış bulundu.

Ne yaşanmıştı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a televizyon programında söylediği sözler nedeni ile hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlaması ile soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş, cumartesi gecesi 02.00’de Sarıyer’deki evine giden polisler tarafından gözaltına alınarak direk olarak ifadeye alınıp tutuklama kararı verilmişti. Geceyi Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde geçirmiş olan Sedef Kabaş, burada yapılan işlemlerinin ardından saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edilme kararı alındı.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilmesi ardından Sedef Kabaş, basın mensuplarının “Açıklama yapacak mısınız?” sorusuna “Daha sonra yapacağım” yanıtını verdiği biliniyor. Sedef Kabaş daha sonra ise İstanbul Adliyesi’ne götürülerek bu alanda tutuklama kararı alındığı biliniyor. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Sedef Kabaş, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlaması ile tutuklanma kararı alındı. Sedef Kabaş, adliyedeki işlemleri tamamlandıktan sonra Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilme kararı da eklendi.