ABD Temsilciler Meclisi, 1 trilyon dolarlık altyapı planına onay verdi

ABD'de Temsilciler Meclisi 1 trilyon dolar tutarındaki altyapı planını onayladı.

ABD Temsilciler Meclisi, 1 trilyon dolarlık altyapı planına onay verdi

ABD'de Temsilciler Meclisi 1 trilyon dolar tutarındaki altyapı planına onay verdi. Demokratlar için zafer niteliğinde olan plan, şimdi Başkan Biden'ın imzasına sunulacak.

206'ya karşı 228 oyla kabul edilen paket uzun zamandır Biden'ın gündeminin ilk sırasındaydı.

Demokratlardan 6 üye tasarıya karşı oy kullanırken 13 Cumhuriyetçi üyeden destek geldi.

Altyapı paketinin bir sonraki durağı Beyaz Saray. Tasarı, yasalaşması için Biden'ın imzasına sunulacak.

Biden'ın ekonomi planının ikinci aşamasını oluşturan 1,75 trilyon dolar tutarındaki harcama paketiyse planlananın tersine Cuma günü oylanamadı. Demokratların ılımlı kanadının söz konusu paketin maliyetine yönelik Kongre Bütçe Ofisinden tarafsız bir değerlendirme talep etmesi oylamayı geciktirdi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, tasarının 25 Kasım tarihindeki Şükran Gününe kadar Meclisten geçmesini beklediğini aktardı.

Biden ise konuya yönelik yaptığı yazılı açıklamada, Temsilciler Meclisinin sosyal harcama paketini 15 Kasım haftasında geçireceğinden emin olduğunu belirtti.

Biden'ın mart ayı sonunda açıkladığı altyapı paketi, ağustos ayında ABD Senatosundan geçmişti.

Yeni altyapı yatırımlarına 550 milyar dolarlık kaynak Altyapı paketi çerçevesinde 8 yıl içerisinde yaklaşık 1 trilyon dolarlık harcama yapılması planlanıyor.

Yeni altyapı yatırımları için 550 milyar dolar tutarındaki kaynağın ayrıldığı pakette, ulaşım kaleminde en fazla bütçenin 110 milyar dolar ile yol ve köprü projelerine aktarılması bekleniyor.

Paketle elektrik şebekeleri için 73 milyar dolar, demir yolları için 66 milyar dolar, geniş bant internet erişiminin genişletilmesi için 65 milyar dolar, su altyapısı için 55 milyar dolar, çevresel projeler için 50 milyar dolar, toplu taşıma için 39 milyar dolar ve havalimanı projeleri için 25 milyar dolar tutarında kaynak ayrılıyor.

Etiketler