ABD borsaları güne nasıl başladı?

ABD borsaları, Fed'in kasım ayında varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceğine yönelik yönlendirmelerinden sonra Perşembe günkü işlemlerde yükseldi.

ABD borsaları güne nasıl başladı?

ABD borsalarında endeksler, Fed'in kasım ayında varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceğine ilişkin yönlendirmesinin ardından güne yükselişle başladı.

Dow Jones endeksi, yüzde 0,70 yükselerek 34.497,20 puandan,

 S&P 500 endeksi yüzde 0,46 kazançla 4.415,81 puandan,

Nasdaq endeksi yüzde 0,42 değer kazanarak 14.959,5 puandan işlem görüyor.

Fed'in iki gün süren FOMC toplantısından çıkan kararların ardından dün günü yükselişle tamamlayan endeksler, pozitif seyir izlemeye devam ediyor.

Fed dün tahminlere paralel olarak politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0 - 0,25 aralığında sabit bıraktı. Bankadan yapılan açıklamada, ekonomideki gelişimin beklendiği gibi sürmesi durumunda Komite'nin yakın bir zamanda varlık alım hızının yavaşlatılmasına karar verebileceği aktarılmıştı.

Fed Başkanı Jerome Powell da faiz artışının büyük olasılıkla varlık alımlarının azaltımı sonlandıktan sonra gerçekleşebileceğine işaret ederek, ''Faiz artışı için gereken çıta varlık azaltımı için gerekenden çok daha yüksek.'' yorumunu yapmıştı.

Öte yandan, Çin'de Evergrande krizinin ülke ekonomisini tehdit etmeyeceği ve şirketin borçları yapılandırmak için görüşmelerini sürdürdüğüne ilişkin haber akışı da piyasalardaki pozitif seyirde rol oynadı.

Ayrıca, ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahmin edilenin aksine artış göstermeye devam etti. ülkede ilk defa işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 18 Eylül ile biten haftada önceki haftaya göre 16 bin artarak 351 bine ulaştı.

SP500 Amerika 500 Endeks
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim -15.2699%
Son Değer 4192.85
En yüksek 4204.39
En düşük 4167.93
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler